Υλικά και Εκτέλεση συνταγής .
Βάζουμε στο μπολ 1 και μισό ποτήρι χλιαρό νερό,1 φακελάκι ξερή μαγιά,2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Το σκεπάζουμε για 10 λεπτά.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μισό ποτήρι σπορέλαιο λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με.πιρούνι.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε περίπου 5 ποτήρια αλεύρι ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη οπότε προσοχή στο αλεύρι και το σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο ζυμώνουμε 5 λεπτά,κάνουμε 6 μπαλάκια τα οποία α τα ανοίγουμε φυλλαράκια και ανά 3 βουτυρώνοντας τα τα ανοίγουμε να έχουμε 2 φύλλα.
Οπότε αυτά τα φύλλα τα κόβουμε τρίγωνα βάζουμε στην άκρη μαρμελάδα τα ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί τα σκεπάζουμε για μισή ώρα.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ