Υλικά
• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 400 γρμ. όσο πάρει
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά
• 150 γρμ. γιαούρτι
• 150 ml ηλιέλαιο
• 150 ml νερό
• ½ κουταλάκι ζάχαρη
• 1 κουταλιά αλάτι.
• 50 γρμ. τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι πικάντικο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε αλεύρι και ρίχνουμε την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι . Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το σπορέλαιο , το γιαούρτι , το τριμμένο τυρί ,και δουλεύουμε με το χέρι ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλά από τα τοιχώματα. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3. Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε αλευρώνοντας την ζύμη αν κολλάει.
4. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι , και ψήνουμε στους 180 ˚с για 30 λεπτά.
Αθηνά Γκουτζίδου-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ