Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Τούρτα γευστική αφράτη υπέροχη !!!!



ΣΠΕΛΙΑΛ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ,ΤΟΥΡΤΑ !!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
6 αυγά ίδιου μεγέθους 1 ώρα θερμοκρασία δωματίου,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα π,
5 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι,κακάο,βανίλια!
Ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί (30) μέσα βάζουμε λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 30 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Στην συνέχεια το κόβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερού νερό με.2 ποτήρια νερού ζάχαρη για 4 λεπτά!

ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπάμε 2 μόρφατ μεταλλικά κουτιά με  2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο!

 ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμάρια κουβερτούρα,100 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο,1 κουταλιά της σούπας μέλι!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε το πρώτο πάτο παντεσπανιού,σιροπιάζομαι καλά με κουτάλι,βάζουμε την μισή σαντιγί τοποθετούμε πάνω το άλλο παντεσπάνι με πολύ προσοχή το σιροπιάζομαι με πολύ προσοχής τοποθετούμε την υπόλοιπη σαντιγί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Τέλος ρίχνουμε πάνω το γλάσο!

Συνταγή -φωτό  Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!