Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ρεβανί καρύδας !!!

ΑΦΡΑΤΟ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΡΕΒΑΝΙ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

5 αυγα,

50 γρ ζαχαρη,

500 γρ χοντρο σιμιγδαλι,

200 ml γαλα(1κουπα κανονικη)

200 ml.σπορελαιο (1 κουπα κανονικη)

1 βανιλια,

1 φακελακι μπεικιν,

50 γρ καρυδα! 

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη!

Ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!

.



Τελος ριχνουμε σιγα-σιγα σιμιγδαλι-καρυδα-βανιλια-μπεικιν!!!!

Βουτυρωνουμε το ταψι η πυρεξ (30) η (28) και ριχνουμε το μείγμα! 

Ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο! Το βγαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη μισο λεμονι για 4 λεπτα!

Οταν το κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Αφηνουμε να λιωσει μονο του χωρις ανακατεμα και στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα!

Δηλαδη απορροφάει και ξανα!

Οταν απορροφησει το σιροπι ριχνουμε πανω μπολικη καρυδα!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ.
 Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!