Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπιέδες υπέροχοι !!!!!


ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ ΜΕ ΕΝΑ...ΜΥΣΤΙΚΟ!!!

Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά.
Βούτυρο.αλεύρι και λίγη ζάχαρη...
Η πολλή ζάχαρη μέσα στην ζύμη σφίγγει τους κουραμπιέδες.
Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν ''μπισκοτάκια''.
Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!
Εγώ προτείνω μισό αγελαδινό βούτυρο με μισό αιγοπρόβειο!

ΥΛΙΚΑ
180 γρ. άχνη
3 βανίλιες
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
250 γρ.αγελαδινό βούτυρο τύπου Λουρπακ
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ τα βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά.
Ρίχνω τις βανίλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας να έχω μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει.
Πλάθω μπαλάκια ή μισοφέγγαρο,τα βάζω σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνω και τα δυο μαζί στους 170 με αέρα για 25 λεπτά.Δεν πρέπει να τους ψήσουμε παραπάνω και να πάρουν πολύ χρώμα .
Εδώ έχω ένα μυστικό,από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που δούλευα.
Όταν βγουν καυτοί από το φούρνο,τους πασπαλίζω με μια ιδέα γαρίφαλο τριμμένο!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε το άρωμα τους!
Όταν κρυώσουν πολύ καλά,τους τυλίγω στην άχνη!

Συνταγή εκτέλεση φωτό από   Σόφη Τσιώπου -- Οι Λιχουδιές της Σόφης