Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Kέικ πορτοκαλιού !!!




ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΥΛΙΚΑ
6 αυγα,
300 γρ αλευρι φαριναπ,
125 ml σπορελαιο,
200 ml χυμο φρεσκου πορτοκαλιου,
200 γρ ζαχαρη,
1 βανιλια,
ξυσμα 2 πορτοκαλιων!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ αλευρι-ζαχαρη-βανιλια ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε σπορελαιο-χυμο ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε τους κροκους-ξυσμα ανακατευουμε με συρμα!Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα και την ριχνουμε σε 4 δοσεις στο μιγμα και το ανακατευουμε πολυ απαλα!
Τοποθετουμε το μeιγμα σε ταψι 30 βουτυρωμενο και το ψηνουμε στους 180 προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα και το αφηνουμε μεσα αλλα 10 λεπτα με σβησμενο τον φουρνο!!!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou Γλυκα Απο Την Τζενη