Από την ωραιότερη γλυκιά σπιτική μπουγάτσα με σπέσιαλ σπιτικό φύλλο και κρέμα !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 κιλο αλευρι ,
4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο,
4 κουταλιες της σουπας ξυδι,
1 κουταλακι του γλυκου αλατι,
2 νεροποτηρα χλιαρο νερο,
2 κροκους αυγων,
1 βανιλια 2 κουπες ζαχαρη,
1 κουπα σιμιγδαλι χοντρο,
1 λιτρο γαλα,
1 βανιλια,
250 γραμμαρια βουτυρο λιωμενο +50 γραμμαρια σε κομματακια.
Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι,ελαιολαδο,ξυδι,νερο,αλατι και 1 κουπα ζαχαρη και τα ζυμωνουμε!
Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει μια ωρα!
Στην συνεχεια την τοποθετουμε στον αλευρωμενο παγκο μας την ζυμωνουμε 3 λεπτα την κοβουμε κομματια και κανουμε 10 μπαλιτσες!
Αυτες της μπαλιτσες της ανοιγουμε μικρα φυλλαρακι και βουτυρωνουμε τα 8!
Βαζουμε τα 5 πανω στο αλλο και τα αλλα 5 πανω στο αλλο!
Ανοιγουμε δυο μεγαλαφυλλα οσο το δυνατον λεπτα!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε το γαλα με 1 κουπα ζαχαρη να ζεσταθει ριχνουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 50 γραμμαρια βουτυρο 2 κροκους αυγων,2 βανιλιες!
Βαζουμε το ενα φυλλο σε καλα βουτυρωμενο ταψι ριχνουμε την κρεμα και τοποθετουμε πανω το αλλο φυλλο σουρωμενο καλα!!!
Χαραζουμε ελαφρως,ριχνουμε μπολικο βουτυρο λιωμενο,αχνη ζαχαρη και την ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!
Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou -AΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!