Αρωματικό σιροπιαστό κέικ !!!
1 ποτήρι ζάχαρη 250γρ
5 αυγά
2 κσ μπέικιν
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό 250γρ
1 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο φαρίνα απ 250 γρ
Μισό ποτήρι γιαούρτι 150 γρ
Μισό ποτήρι καλαμποκέλαιο 150 γρ
Μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 150 γρ
μισό κγ μαχλέπι
μισό κγ κακουλέ
Ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού από μισό
Εγώ τα μετράω με το ποτήρι για ευκολία
Σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
700 γρ νερό
2 κγ φρέσκο βούτυρο
Λίγο χυμό λεμονιού και τις κούπες από τα στημένα πορτοκάλια
Σιρόπι
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό μαζί με τις κούπες πορτοκαλιού να βράσουν εγώ τα βράζω 10 λεπτά προς το τέλος προσθέτω το χυμό λεμονιού και το βούτυρο και αφήνω να κρυώσει
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη όλα τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος το σιμιγδάλι και το αλεύρι
Ψήνουμε αντιστάσεις 180βαθμους 40 λεπτά σε βουτυρωμένο ταψί μόλις ψηθεί το χαράζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι
Ζεστό το γλυκό κρύο το σιρόπι!
Συνταγή από κ.Βικη ΑναματερουΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!