ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ ........που λιώνει στο στόμα.....
με πατατούλες τηγανητές!!!!Ένα πεντανόστιμο φαγακι ...!!!!
Υλικά
2 κιλά χοιρινή σπάλα χωρίς κόκαλο
1/4 φλ. λάδι
1/2 ποτηράκι του κρασιού λευκο κρασί
2 κ.γ κοφτα ρίγανη
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Χυμο από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κ.γ γεμάτο κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζω το λαδακι μου να κάψει και θωράκιζω το κρέας μου , να πάρει ωραίο χρώμα αφού το έχω πλύνει και αφαίρεσει τα περιττά λιπακια.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο σκόρδο,τη ρίγανη και ανακινω την κατσαρόλα μου.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτω το λεμόνι και αλατοπιπερωνω. Προσθέτω νεράκι ίσα να καλύψω το κρέατακι μου και σιγοβραζω με σκεπασμένη κατσαρόλα για 2 ώρες περίπου .... να μαλακώσει το κρέας.
Σε ελάχιστο νεράκι διαλύω το κορν φλάουρ και προσθέτω στο φαγητό.
Ανακινω και αφήνω να πάρει 2-3 βράσεις σε δυνατή φωτιά.
Σερβίρω με τηγανητές πατατούλες και μπόλικη σαλτσουλα!!!
Καλή απόλαυση!!!!
Συνταγή φωτογραφία εκτέλεση από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ!!