Κολοκυθοκεφτέδες μοσχοβολιστοί και ......αγαπημένοι!!!!!!!
Υλικά
4 μεγαλα κολοκύθια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσακι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο η 1-2 κ.σ αποξηραμένο
1 κούπα καφαλογραβιερα
1 κούπα φέτα σπασμένη η και λίγο παραπάνω
2 αβγά
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
Λίγο αλατι- πιπέρι
Αλεύρι με καλαμποκαλευρο ανάμικτο μέχρι να έχουμε ένα χυλό παχύρευστο που να στέκεται
Εκτελεση
Πλένω και τρίβω τα κολοκύθια στο χοντρό.
Τα βάζω σε ένα σουρωτό τα αλατίζω ελαφρώς να ιδρώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους ( περίπου 15 λεπτά)
Τα στιβω πάρα πολύ καλά και τα βάζω σε μία μπασίνα.
Προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο , τα φρέσκα κρεμμυδάκια , το πράσο , τον άνηθο , τον δυοσμο , τα αβγά , τα τυριά , το μπέικιν , αλατοπιπερωνω με προσοχή και ανακατεύω.
Προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσω ένα χυλό παχύρευστο που να μπορει να στέκεται .
Παίρνω κουταλιά κουταλιά και
τηγανίζω σε μετρια προς δυνατή φωτιά σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδισουν.
Καλή επιτυχία!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ