Μεσογειακή πίτσα........γιατί μας αρέσει....!!!!
Πάντα με την μέθοδο του ανάποδου ταψιού για ωραία ψημένη πίτσα!!!!
Υλικά
( για 2 πίτσες)
Για το ζυμαρακι
250 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ κοφτό ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
3 κ.σ λάδι
500 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
λίγο καλαμποκαλευρο για το ταψί.
300 γρ φέτα μαλακή
2-3 μεγάλες ντομάτες χωρίς τα σπορια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1/2 φλ. Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
Ρίγανη
Φρέσκο λαδακι επιπλέον για ραντισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά να διαλυθούν καλά.
Προσθέτω το λαδακι και το αλεύρι με το αλάτι και ζυμωνω . Φτιάχνω ένα αφράτο ελαστικό ζυμαρακι.
Αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Παίρνω δύο ταψακια τα γυρίζω ανάποδα και στρώνω λαδόκολλα. Ραντιζω με λαδακι και με λίγο καλαμποκαλευρο. ( Κάνει ωραία κρούστα στο ζυμαρακι μου από κάτω και δίνει νοστιμιά).
Χωρίζω σε δύο μπάλες το ζυμαρακι μου το ανοίγω και το τοποθετώ στο ταψί. Κάνω με τα δάχτυλα μου γουβιτσες στο ζυμαρακι μου όπως και στις λαγάνες.
Κόβω σε κύβους τη ντομάτα ,σε ροδέλες την πιπεριά , χοντροκοβω τη φέτα και σκορπάω εδώ κι εκεί και τις ελιές μου.
Πασπαλιζω με ριγανιτσα γα άρωμα και λίγο λάδακι επιπλέον.
Βγάζω τις σχάρες από το φούρνο μου και τοποθετώ το ταψί μου απευθείας πάνω στο φούρνο. Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 σε αντιστάσεις μέχρι να ροδισει καλά.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Μεσογειακή πίτσα........γιατί μας αρέσει....!!!!
Πάντα με την μέθοδο του ανάποδου ταψιού για ωραία ψημένη πίτσα!!!!
Υλικά
( για 2 πίτσες)
Για το ζυμαρακι
250 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ κοφτό ζάχαρη
1 κ.γ κοφτό αλάτι
3 κ.σ λάδι
500 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
λίγο καλαμποκαλευρο για το ταψί.
300 γρ φέτα μαλακή
2-3 μεγάλες ντομάτες χωρίς τα σπορια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο
1/2 φλ. Ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
Ρίγανη
Φρέσκο λαδακι επιπλέον για ραντισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά να διαλυθούν καλά.
Προσθέτω το λαδακι και το αλεύρι με το αλάτι και ζυμωνω . Φτιάχνω ένα αφράτο ελαστικό ζυμαρακι.
Αφήνω σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Παίρνω δύο ταψακια τα γυρίζω ανάποδα και στρώνω λαδόκολλα. Ραντιζω με λαδακι και με λίγο καλαμποκαλευρο. ( Κάνει ωραία κρούστα στο ζυμαρακι μου από κάτω και δίνει νοστιμιά).
Χωρίζω σε δύο μπάλες το ζυμαρακι μου το ανοίγω και το τοποθετώ στο ταψί. Κάνω με τα δάχτυλα μου γουβιτσες στο ζυμαρακι μου όπως και στις λαγάνες.
Κόβω σε κύβους τη ντομάτα ,σε ροδέλες την πιπεριά , χοντροκοβω τη φέτα και σκορπάω εδώ κι εκεί και τις ελιές μου.
Πασπαλιζω με ριγανιτσα γα άρωμα και λίγο λάδακι επιπλέον.
Βγάζω τις σχάρες από το φούρνο μου και τοποθετώ το ταψί μου απευθείας πάνω στο φούρνο. Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 σε αντιστάσεις μέχρι να ροδισει καλά.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Συνταγή φωτό εκτέλεση από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ