Ceaser salad η αυθεντική...!!! Ότι καλύτερο για βραδινό..δεν είναι απλά μια σαλάτα ...αλλά ένα πλήρες πλούσιο πεντανόστιμο και θρεπτικό γεύμα!!
Υλικά
500 γρ φιλέτο κοτόπουλο
2 μαρούλια iceberg
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Λίγο ελαιόλαδο
Φλούδες παρμεζανας
Αλάτι - πιπέρι - θυμάρι - σκόνη σκόρδου για το φιλέτο και για τα κρουτον
Για το dressing
(πρόκειται στην ουσία για σπιτική μαγιονέζα αρωματισμένη και εμπλουτισμένη με σκόρδο και αντζούγιες όπου της δίνει μια φίνα εκλεκτή και ιδιαίτερη γεύση)..
Υλικά
1 κροκο απο βιολογικό φρέσκο αυγο
140 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
8 φιλετακια αντζούγιες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
χυμο από μισό λεμόνι
Λίγες σταγόνες Worcestershire sauce
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Η δεύτερη εκδοχή για το dressing για όσους δεν το προτιμούν λόγω του ωμού αβγου είναι η εξής
1 φλ μαγιονέζα
Χυμό από μισό λεμόνι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κ.σ μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
8 αντζούγιες
Λίγες σταγόνες Worcestershire sauce
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Φρέσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτελεση
Ξεκινάω αρχικα με την προετοιμασία του κοτόπουλου.
Αλατοπιπερωνω και αρωματιζω το κοτόπουλο με θυμάρι και σκόνη σκόρδου.
Σε αντικολλητικό τηγανι βάζω ελάχιστο λαδακι και θωρακιζω καλά και από τις δύο πλευρές το φιλέτο.
Προθερμενω το φούρνο μου στους 190 βαθμούς στο αερόθερμο .
Βάζω τα φιλέτα σε ταψακι με λαδόκολλα και το ψήνω για 25 λεπτά.
Αφήνω να πέσει η θερμοκρασία τους και κόβω λεπτά φιλετακια.
Ετοιμάζω τα κρουτον.
Τεμαχίζω το μπαγιάτικο ψωμάκι σε καρέ.
Τα ραντίζω με ελαιόλαδο σκόρδο ελάχιστο αλάτι και θυμάρι.
Τα περνάω από το αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδι να πάρουν χρώμα και να ανταλλάξουν αρώματα.
Έπειτα στο φούρνο όπου ήδη είχα ανάψει για τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω το ντρέσινγκ.
Βάζω στο μπλέντερ το αβγό , τη μουστάρδα ,το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και χτυπάω καλά .
Προσθέτω βροχηδον το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πήξει η μαγιονέζα.
Τέλος προσθέτω λίγες σταγόνες από τη Worcestershire sauce τις αντζούγιες και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Χτυπάω λίγο ακόμα να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Καθαρίζω πλένω το iceberg και κοβω σε μεγάλα κομμάτια τη σαλάτα.
Σύνθεση
Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατεύω τη σαλάτα με τη μισή σάλτσα.
Συνεχίζω με το κοτόπουλο το οποίο βάζω περιμετρικά στη σαλατιερα , το κρουτον την υπόλοιπη σάλτσα και επιπλέον φλεικς παρμεζάνας.
Για τη δεύτερη εκδοχή του ντρέσινγκ χωρίς αβγό
Βάζω στο μουλτι το λάδι, το χυμό λεμονιου , τις αντζούγιες , τη μουστάρδα και το σκόρδο και χτυπάω καλά.
Γυρίζω τη σως σε ένα μπολ και προσθέτω τη Worcestershire sauce και τη μαγιονέζα .
Ανακατεύω καλά .
Στο τέλος προσθέτω και την τριμμένη παρμεζάνα.Καλή σας όρεξη!!!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzela Antonopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ