Ελαιόψωμα !!!Εύκολα,γρήγορα,και πεντανόστιμα για όλες τις ώρες !!!
Παμε να τα κανουμε
200 ml χλιαρο νερο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.σ.ελαιολαδο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 300 με 350 γρ.
Ελιες σε ροδελες.1 κουπα
Διαλυουμε την μαγια +ζαχαρη στο χλιαρο νερο .
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη ,ευπλαστη,και δεν κολλα στα χερια.
Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.
Αφου φουσκωσει παιρνουμε μια ποσοτητα οσο ενα πορτοκαλι πλαθουμε σε κορδόνι σε αλευρωμενη επιφανεια με ενα μαχαιρι κανουμε καθετες χαρακιες κατα μηκος και τυλιγουμε σε σαλιγκαρι
.Σας εχω φωτο.στα σχολια.
Τοποθετουμε στο ταψι με λαδοκολλα αφηνουμε να φουσκωσουν.
Κανουμε επαλειψη με λιγο λαδοριγανη και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους για 30 με 35 λεπτα.
Γινονται υπεροχα.
Εκτελεση φωτό συνταγη από κ. Μαρινα Μισαηλιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.