Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ζυγουράκι με σπαγγέτι !!!


ΖΥΓΟΥΡΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ...... Απερίγραπτη νοστιμιά...!!!
Το φαγητό μας σήμερα προέκυψε από ανακύκλωση ......αφού χθες είχαμε ζυγουρι σουπίτσα ....και περισεψε κρέατακι και ζουμακι φυσικά!!!!
Έτσι σήμερα το γυρίσαμε κοκκινιστό με σπαγγέτι....και για εξοικονόμηση χρόνου ....το φαγάκι μας έγινε σε βαθύ τηγάνι - κατσαρολά!!!!
Μπορεί αντίστοιχα να γίνει και στη γάστρα ...στο φούρνο!!!!
Υλικά
1 κιλό περιπου ζυγουρι σε μεριδες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κούπα γεμάτη σπιτική σάλτσα ντομάτας
Το ζωμό που εβρασε  το ζυγουρι περίπου 1,5 λίτρο
Αλάτι πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι νούμερο 10
Εκτέλεση
Είχα βράσει το ζυγούρι σε με 1 μεγάλο κρεμμύδι καρότα και σέλινο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι- κατσαρόλα ψιλοκοψα 1 μέτριο κρεμμύδι και και πρόσθεσα μία σκελίδα σκόρδο.
Σοταρισα με ελάχιστο λαδάκι , πρόσθεσα τα μπαχαρικά και έσβησα με το κρασί.
Άφηνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω την ντομάτα.
Βάζω τα κομμάτια κρέατος που περίσσεψαν μέσα στη σάλτσα και προσθέτω το ζωμό.
Αλατοπιπερώνω όσο χρειάζεται και αφήνω να βράσει το κρεατάκι για  15 με 20 λεπτά περίπου.
Αφαιρώ το κρέας και τα μπαχαρικά από τη σάλτσα και προσθέτω το σπαγγέτι το οποίο σπάω στη μέση.
Ανακατεύω να μην κολλήσουν .
Βράζω για περίπου 6 λεπτά.
Κατεβάζω από τη φωτιά αφού το φαγάκι μας έχει ακόμα ζουμάκι.
Αφήνω να τραβήξουν τα μακαρόνια το ζωμό και σερβίρω με μπόλικο τυράκι.
Καλή μας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ