Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Πορτοκαλόπιτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα !!!


ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΚΡΕΜΑ......!!!!!!!!

Ένα φανταστικό  ντελικάτο αρωματικό γλυκό .....
με κέικ αμυγδάλου...
ολόκληρα πορτοκάλια και βελούδινη κρέμα!!!!!!
Πραγματικά θα το λατρέψετε!!!!!!!!

ΥΛΙΚΑ για την πορτοκαλόπιτα
(για ένα ταψί 40*30)
100γρ.βουτυρο αγελαδινο
1 1/2 φλ του τσαγιου ζαχαρη
7 μεγαλα αβγα χωρισμενα κροκους- ασπραδια
2 πορτοκαλια ολοκληρα βρασμενα και πολτοποιημενα 300γρ.αμυγδαλοψυχα ωμή αλεσμένη σε πουδρα(χωρις τη φλούδα τα ακυγδαλα)
4 κ.σ  σιμιγδαλι χοντρο
1 και 1/2 κουταλακι κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρέζα αλάτι
Για τη κρεμα
9 φλ.γαλα πληρες
7 κ.σ κορν φλαουρ
12 κ.σ ζαχαρη
3 βανιλιες
2 αβγά
3 κ.σ βούτυρο
1 1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ
 Για το σιροπι
 2φλ.ζαχαρη
 2φλ. νερό
 1κ.γ χυμο λεμονιου
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ άχνη
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε βράζοντας τα πορτοκαλια σε αρκετο νερακι για 15 λεπτά.
Χυνουμε το νερό και βάζουμε καθαρό και βράζουμε παλι για αλλα 10 λεπτά.
Με αυτόν τον τρόπο στην ουσία ξεπικριζουμε τα πορτοκαλια.
Τα κόβουμε κομματια αφαιρούμε τα κουκούτσια και αλέθουμε στο μουλτι.
Σε ενα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιροπι και βράζουμε για
3 λεπτά.
Κατεβάζουμε απο τη φωτια και αφήνουμε να κρυωσει.
Ξεκιναμε το κεικ.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μαρεγκα με μια πρεζα αλατι σε δυνατη ταχυτητα στο μιξερ.
Τη βαζω σε ενα λεκανακι για αργοτερα.
Στον ίδιο  καδο χτυπω το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να απρισει και σιγα σιγα ενσωματωνω τους κροκους.
Χτυπαω μεχρι να αφρατεψει.
Παραλληλα βαζω ολα τα στερεα υλικα σε ενα μπολ και τα ανακατευω (αμυγδαλοψυχα σιμιγδαλι , μπεικιν) .
Αφου εχει αφρατεψει το μειγμα των αβγων ριχνω την πουλπα του πορτοκαλιου χτυπαω 1-2 λεπτα.
Προσθέτω και τα στερεα υλικα αναδευοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Τελος ενσωματωνω την μαρεγκα με απαλες κινησεις με μια μαριζ χειροκινητα!!!
Δε θελουμε να χασει τον ογκο.
Βουτυρωνω ενα μακρόστενο ταψακι 40  εκ.και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40 -50 λεπτα περιπου.
Βγαζω απο το φουρνο και το σιροπιαζω καυτο με το κρυο σιροπι.
 Ετοιμαζω την κρεμα
Βαζω το γαλα ,τη ζαχαρη και τις βανιλιες να καψουν (κραταω απο τα 9 φλ γαλα το ενα για να διαλυσω το κορν φλαουερ σε ενα μπολ μαζι με τα αβγα)
Ριχνω λιγο καυτο γαλα στο μειγμα των αβγων (για να ζεσταθουν) και τα ριχνω στο καυτο γαλα,ανακατευοντας μεχρι να πηξει η κρεμα.
Στο τελος ριχνω το βουτυρο ανακατευω και τελος το μπεικιν παουντερ.
Θα δειτε την κρεμα να αφριζει!!!!!!
Ο σκοπος μας ειναι αυτος!!!!
Ανακατευω διαλυωντας απαλα το μπεικιν στην επιφανεια της κρεμας και στη συνεχεια με κυκλικες κινησεις ενσωματωνω μεσα.
Η κρεμα με αυτο τον τροπο γινετε αφρατη!Ριχνετε την κρεμα επανω στο γλυκο.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σταθει.
Χτυπάμε την  κρεμα γαλακτος σε σαντυγι και στολιζουμε με φιλε αμυγδαλου  η καραμελωμενο αμυγδαλο (εγώ έχω βάλει και από τα δύο) και ξυσμα πορτοκαλιου!
Μπορείτε αν θέλετε να γίνει πιο ψηλό το γλυκό να τη φτιάξετε και σε ταψακι 35*25.
Εγώ αυτή τη φορά την έφτιαξα σε 40*30 κι έγινε τέλειο!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ