Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πένες με λαχανικά πεντανόστιμες !!!!

 

Το σημερινό μου φαγητό το οποίο γλύψανε  και το πιάτο !!!! Πένες με λαχανικά ..!!!! Πρέπει να το φτιάξετε οπωσδήποτε είναι πεντανόστιμο !!!!


Για τις πένες με λαχανικά

    500 γρ. πένες  
    1 κουπάκι καφέ  ελαιόλαδο  
    2 πράσο, κομμένο σε μικρό καρέ
    3 καρότα, κομμένα ζουλιέν 

    1 κολοκυθάκι κομμένο σε μικρά καρεδάκια
    6  μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε μικρό καρέ
    1 πιπεριά Φλωρίνης  κομμένη ζουλιέν
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
    1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλοο
    300 γρ. κρέμα γάλακτος

   1 κουτ.σούπας βούτυρο καλό
    1 κούπα φασολάκια βρασμένα, κομμένα σε μικρά κομμάτια ..ή αρακά ..εγώ εδώ έβαλα αρακά
    αλάτι ελάχιστο
    πιπέρι




Βράζουμε τα ζυμαρικά.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε.

Προσθέτουμε τα καρότα και, μετά από 2-3 λεπτά, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και το κολοκυθάκι . Αλατίζουμε και τα κρατάμε στη φωτιά για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό τον οποίο τον φτιάχνουμε αραιώνοντας σε 2 ποτήρια καυτό νερό τον κυβο .. Αλατίζουμε πάλι, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να πυκνώσει η κρέμα.

Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.  

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε στις πένες το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Τώρα θα πρέπει οι πένες να έχουν χυλώσει και τα υγρά να έχουν απορροφηθεί. Τελειώνουμε πιπέρι και σερβίρουμε. 

.



* Αν δούμε ότι η σάλτσα έχει πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό ζεστό. 

Αν θέλουμε για πιο ελαφρύ  αφαιρούμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε οταν εχει μαγειρευτεί το φαγητό μας 2 κουταλιές τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ή και τίποτα γίνεται το ίδιο νόστιμο αλλά ακόμα πιο ελαφρύ .

Επίσης μπορούμε να βάλουμε οτι λαχανικά μας αρέσουν ..στο επόμενο εγώ θα προσθέσω καρεδάκια μελιτζάνας και λίγο μπρόκολο ..δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμο είναι !
  Αν επίσης θέλουμε βάζουμε κ τυράκι τριμμένο ..όπως και να το φτιάξετε είναι μούρλια !!!!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ