Κοκκινιστό ζυγούρι από μπούτι με κίτρινο ρυζάκι !!
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στη χύτρα με νερό...το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή τη χύτρα για 10 λεπτά...
Κατόπιν το σουρώνουμε, ξεπλένουμε τη χύτρα, και κόβουμε 2 κρεμμύδια και δύο σκελίδες σκόρδο σε φετακια μαζί με ελαιόλαδο και σοτάρουμε... προσθέτουμε το κρέας, αλάτι πιπέρι κουρκουμά λίγη κανέλα, δύο φύλλα δάφνη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα...
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 2-3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα... ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου... κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, και κλείνουμε τη χύτρα... βράζουμε για 30 λεπτά...✓✓
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε...✓✓✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ