Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Τούρτα με μερέντα!!!!


Τούρτα με μερέντα!!!!


Παντεσπάνι
5 Αυγά
150 γρ ζαχαρη
 130 γρ φαρινάπ
1 βανιλια
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.σ κακάο άγλυκο
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.Προσθέτουμε τη βανίλια το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε.Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 26 εκ  με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20- 25 λεπτά.Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κοβουμε σε δύο δίσκους.
Σιρόπι
Ενα φλιτζάνι νερό
1 φλ  ζάχαρη
1 κ.σ κακάο αγλυκο
1 κ.σ Μερέντα
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να διαλυθούν και μόλις πάρει βράση αφήνουμε 4-5 λεπτά.I Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κρέμα
500 γρ γάλα
40 γρ κόρν φλάουρ
100 γρ ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ μερέντα
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα την ζάχαρη το κόρν φλάουερ τις βανίλιες και το κακάο.Ανακατεύομαι να διαλυθούνε καλά τα υλικά μας και να ζεσταθούν.Χτυπάμε τα αυγά και μετά βάζουμε λίγο απο το ζεστό γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μείγμα πίσω στη κατσαρόλα ρίχνουμε και τη Μερέντα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.Σκεπάζουμε με μεμβράνη πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει, όταν είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε τη χτυπάμε λίγο με το σύρμαμα για αφρατέψει.
Βουτηρόκρεμα
1/2κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε μικρά κομμάτια.
1 Κούπα Μερέντα
3/4 Κούπα ζάχαρη αχνη κοσκινισμένη
2 κ.σ κρέμα γάλακτος
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει ρίχνουμε και τη Μερέντα και σιγά σιγά προσθέτουμε την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.Προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.Την βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε για να σφίξει.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι.Στρώνουμε την κρέμα. Βάζουμε και το δεύτερο δίσκο παντεσπάνι και σιρόπιαζούμε με το υπόλοιπο σιρόπι.Βάζουμε την βούτυροκρέμα και απλώνουμε παντού και στα πλαϊνά.
Γκαναζ σοκολατα
1 κουβερτούρα 200 γρ
100 μλ κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη
Τα έβαλα σε μπεν μαρι να λιώσει και αφήνω λίγο να κρυώσει.
Έστρωσα την γκαναζ και έβαλα στα πλαινα καραμελωμενα αμυγδαλα τριμμένα!!Καλή επιτυχία!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ