Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Κοτόπουλο με σπιτικά λαζάνια !!!


 


Σήμερα φτιάξαμε ενα ωραίο, πεντανοστιμο φαγάκι που στα παιδικά μου χρόνια τρώγαμε μόνο τη Κυριακή!
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ
Για τα λαζανια :
Βαζουμε 2 κούπες αλεύρι(σκληρο) στον πάγκο μας, κάνουμε στο κεντρο μια λακουβιτσα και μεσα ριχνουμε 2 αυγά 1 κουταλια λάδι και λιγο αλάτι. Τα χτυπαμε με ενα πιρουνι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε προσθετοντας ελάχιστο νεράκι. Θελουμε μια ζυμη αρκετά σφιχτή. Τυλιγουμε σε μεμβρανη και αφήνουμε 2 ωρες.
Ανοιγουμε φύλλο τυλιγουμε λουριδες και κοβουμε λαζανια ή χυλοπίτες..




Κοβουμε το κοτόπουλο μερίδες και το σωταρουμε με αλατι και πιπέρι να παρει χρώμα. Ριχνουμε μετα 1 κρεμμύδι και μια σκελιδα σκόρδο ψιλοκομ. να σοταριστουν και σβηνουμε με 1 ποτηρακι κρασί.
Προσθετουμε μπαχάρι 5 γαρύφαλλα και νερο και αφηνουμε να βράσει.
Βγαζουμε το κρεας στο ταψι και στο ζουμακι που βραζει ριχνουμε τα λαζανια. Αφηνουμε δυο λεπτά και μετά τα μεταφερουμε στο ταψί. Ψηνουμε σε 200β περιπου 20 λεπτα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Ρουλα ΛυρουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ