Οι ωραιότερες σπιτικές πάστες χιονουλες!!
Οι ωραιότερες σπιτικές πάστες χιονουλες!!!! Φτιάξτε την συνταγή και θα με θυμηθείτε!!!!
..Συνταγή: Παντεσπάνι _
6 αυγά,
6 κ.σ.ζαχαρη,
6 κ σ.γεμ.Φαριναπ αλεύρι,
4 κ.σ.καρυδα,
4 κ.σ.λαδι ελαφρύ,
4 βανιλιες η 2 κ γ.υγρη βανίλια!
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγα-ζαχαρη_βανιλιες για 5 λεπτά!
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ανακατεύουμε με μαριζ απαλά να μην βγει ο αέρας !
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί η τσερκι και το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 15 με 20επτα φυσικά ανάλογα τον φούρνο!
ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 400 ml νερό με 400 γρ ζάχαρη για 5 λεπτά!
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει και το κόβουμε!
ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα φρέσκο,
5 κ.σ.ζαχαρη,
4 κ σ γεμάτες κορν φλαουρ,
2 κ.σ.γεμ.αλευρι,
1 βανίλια,
50 γρ βούτυρο,
100 γρ καρύδα!
Βάζουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το κορν φλαουρ με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε! Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε το μίγμα κορν-αλευρι και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να πήξει!
Την κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανιλια-το βούτυρο και την καρύδα και τα ανακατεύουμε! Χτυπάμε και 500 γρ κρέμα γάλακτος φυτική με 4 κ.σ.αχνη σε σαντιγύ και προσθέτουμε μέσα 50 γρ καρύδα!
Και αρχιναμε Συναρμολόγηση:
Βάζουμε τον ένα πάτο στο πάτο του ταψιού η πυρέξ η τσερκι !
Το σιροπιαζουμε!
Ρίχνουμε την κρέμα!
Πάνω στην κρέμα βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιαζουμε!
Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τελείως!
Τέλος το βγάζουμε από το ψυγείο βάζουμε την σαντιγύ πάνω ρίχνουμε και μπόλικη καρύδα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο!Αφού παγώσει καλά το βγάζουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!