Σημερινό .. Γαριδομακαρονάδα με τρόπο πολύ εύκολο κ 100% επιτυχημένη με πολύ ζουμερές γαρίδες !!!Να τρως κ να μην σταματάς από τις πιο νόστιμες που θα έχετε φάει !!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ γαρίδες φρέσκιες -Μπορείτε κ κατεψυγμένες -Εβαλα φρέσκιες εδώ .
800 ml νερό
1 κρεμμύδι
50ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ ζάχαρη
1 πρέζα μπούκοβο
1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένη
20ml ούζο
2 ώριμες ντομάτες
1 κουτ γλυκού πελτέ
50 γραμ βούτυρο
ή μαργαρίνη
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
50 γραμ τυρί τριμμένο παρμεζάνα -προαιρετικά -
Αλάτι -πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποψύχουμε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες κ τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι το κέλυφος κ αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.
Αφαιρούμε με προσοχή κ το έντερο.
-Τα κεφάλια κ τα κελύφη τα αφήνουμε στην άκρη -
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κεφάλια κ τα κελύφη από τις γαρίδες μαζί βάζουμε κ 1 κύβο λαχανικών -προαιρετικά- καπακώνουμε κ αφήνουμε να πάρει βράση μόνο 15 λεπτά .
Οχι παραπάνω θα πικρίσει ο ζωμός .
Σουρώνουμε κ κρατάμε τον ζωμό .
Ραντίζουμε τις γαρίδες με λάδι αλάτι κ πιπέρι .
Τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα στη φωτιά κ αφήνουμε να ζεσταθεί.
Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές περίπου από 1 λεπτό.
.
Αφαιρούμε τις γαρίδες από το σκεύος κ τις βάζουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Βάζουμε πάλι το ίδιο σκεύος στην φωτιά .
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι κ το ρίχνουμε μέσα .
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες κ 1 κουτ γλυκού πελτέ
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο την ζάχαρη κ το μπούκοβο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο κ συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα .
Σβήνουμε με ούζο κ αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του .
Ρίχνουμε κ τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά
Ανακατεύουμε κ χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια .
.
Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά ανακατεύοντας συχνά κ οταν δούμε οτι η σάλτσα έχει δέσει αλλά υπάρχει μέσα λίγη υγρασία προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη αν θέλουμε την συνταγή νηστίσιμη κ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .
Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες .
.
Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και προαιρετικά τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε
Σερβίρουμε κ απολαμβάνουμε !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή Ακης Πετρετζίκης -Με λίγες αλλαγές -
.