Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025

Γαριδομακαρονάδα πολύ εύκολη !!!


 Σημερινό .. Γαριδομακαρονάδα με τρόπο πολύ εύκολο κ 100% επιτυχημένη με πολύ ζουμερές γαρίδες !!!Να τρως κ να μην σταματάς από τις πιο νόστιμες που θα έχετε φάει !!!

 ΥΛΙΚΑ

500 γραμ γαρίδες φρέσκιες -Μπορείτε κ κατεψυγμένες -Εβαλα φρέσκιες εδώ .

800 ml νερό 

1 κρεμμύδι

50ml ελαιόλαδο

1/2 κουτ ζάχαρη

1 πρέζα μπούκοβο 

1 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένη 

20ml ούζο

2 ώριμες ντομάτες 

1 κουτ γλυκού πελτέ 

50 γραμ βούτυρο 

ή μαργαρίνη

1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι 

ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι

50 γραμ τυρί τριμμένο παρμεζάνα  -προαιρετικά -

Αλάτι -πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Αποψύχουμε τις γαρίδες αν είναι κατεψυγμένες κ τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι το κέλυφος κ αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.

Αφαιρούμε με προσοχή κ το έντερο.

-Τα κεφάλια κ τα κελύφη τα αφήνουμε στην άκρη -

 Βάζουμε σε κατσαρόλα τα κεφάλια κ τα κελύφη από τις γαρίδες μαζί βάζουμε κ 1 κύβο λαχανικών -προαιρετικά- καπακώνουμε κ αφήνουμε να πάρει βράση  μόνο 15 λεπτά .

Οχι παραπάνω θα πικρίσει ο ζωμός .

Σουρώνουμε κ κρατάμε τον ζωμό .

Ραντίζουμε τις γαρίδες με λάδι αλάτι κ πιπέρι .

Τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα  στη φωτιά κ αφήνουμε να ζεσταθεί.

Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές περίπου από 1 λεπτό.

.


 

Αφαιρούμε τις γαρίδες από το σκεύος κ τις βάζουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Βάζουμε πάλι το ίδιο σκεύος στην φωτιά .

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι κ το ρίχνουμε μέσα .

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες κ 1 κουτ γλυκού πελτέ 

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο την ζάχαρη κ το μπούκοβο.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο κ συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα δευτερόλεπτα .

Σβήνουμε με ούζο κ αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ του .

Ρίχνουμε κ τον ζωμό από τις γαρίδες και τα ζυμαρικά

Ανακατεύουμε κ χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια .


 .


Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά ανακατεύοντας συχνά κ οταν δούμε οτι η σάλτσα έχει δέσει αλλά υπάρχει μέσα λίγη υγρασία προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη αν θέλουμε την συνταγή νηστίσιμη κ ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα .

Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε μέσα τις γαρίδες .

.

Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και προαιρετικά τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα.

Ανακατεύουμε 

Σερβίρουμε κ απολαμβάνουμε !!! 

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  

Συνταγή Ακης Πετρετζίκης -Με λίγες αλλαγές -

.