Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025

Ρεβιθοσαλάτα με ψητά λαχανικά -vegan -Υγιεινή κ πεντανόστιμη !!!

.
 
 

Σημερινό ...Πολύ ωραία θρεπτική υγιεινή πεντανόστιμη Ρεβιθοσαλάτα με ψητά λαχανικά !!! Οσο μένει στο ψυγείο τόσο πιο γευστική  !!!! -Vegan -

ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε τα ρεβίθια -έβαλα 300 γραμ- από το βράδυ στο νερό .

Το πρωί τα στραγγίζουμε τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ζεστό νερό να τα σκεπάζει αρκετά κ βράζουμε μέχρι να τρώγονται .. Δεν βάζουμε τίποτα άλλο κατά το βράσιμο σκέτα .

Οταν βράσουν τα σουρώνουμε . 

.


Σε ταψάκι βάζουμε 2 μελιτζάνες 3 πιπεριές Φλωρίνης και 2 κεφάλια σκόρδο αφού πρώτα πλύνουμε τα λαχανικά και κόψουμε το σκόρδο από πάνω μεριά .

Ρίχνουμε ελαιόλαδο  αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς μέχρι να δοκιμάσουμε με το πιρούνι κ να δούμε ότι ψηθήκανε .

.


Αφού ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν .

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις ψιλοκόβουμε επάνω σε ξύλο κοπής.

.


 

Ψιλοκόβουμε κ τις πιπεριές Φλωρίνης -δεν τις ξεφλουδίζουμε απ έξω -

Τα βάζουμε σε μπολ που θα φτιάξουμε την σαλάτα μας .

.

Ζουλάμε επάνω στο μπολ και τα σκόρδα να βγεί ο πολτός τους .

 .
.

Ρίχνουμε και μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι πιπέρι λίγο μηλόξυδο προαιρετικά ή λεμόνι ή και σκέτα όπως σας αρέσει ρίχνουμε κ λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά .

.

Φρυγανίζουμε λεπτές φέτες ψωμάκι και .. βουτάμε !!!! .. Είναι φανταστική και διατηρείτε στο ψυγείο αρκετές ημέρες !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !

dr.vegan