Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Μπισκότα αρωματικά με κανέλα !!!


 Πέστε μου ποιός δεν έχει πάρει το πακέτο με τα μπισκότα Goody με κανέλα και δεν το έχει γονατίσει!Εμένα πάντως ήτανε τα αγαπημένα μου από παιδί !! Τώρα μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνες μας ακριβώς με την ίδια γεύση που έχουνε αυτά στο πακέτο !!!




 Υλικά
250 γραμ βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
8 κουταλιές καστανή ζάχαρη περασμένη στο μούλτι
1 αβγό
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν
1 κουταλιά σούπας γεμάτη κανέλα
500 γραμ αλεύρι γοχ !!




Χτυπάμε βούτυρο μα ζάχαρη να αφρατέψη ρίχνουμε το αβγό τα υπόλοιπα υλικά δεν ζυμώνουμε ανακατεύουμε απαλά να πάρει το αλεύρι πλάθουμε τα μπισκότα ρίχνουμε από πάνω χοντρή ζάχαρη και ψήνουμε 15' στους 180' !! Καλή επιτυχία !!!
Vasiliki Saltaoura
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Σοκολατόπιτα Θεική !!!


Σοκολατόπιτα που δεν μπορείς να αντισταθείς!!!
Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη και πανεύκολη Σοκολατόπιτα. Μια “Μαγική” σοκολατόπιτα για όλες τις περιστάσεις, που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Υλικά συνταγής

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη
110 γρ. λιωμένο βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
2 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160 οC και στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 30 Χ 17 εκ.
2. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα.
3. Σε άλλο μεγάλο μπολ, βάζετε τους κρόκους, τη βανίλια και τη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και σταδιακά το αλεύρι,το κακάο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μπολ τη μαρέγκα και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
4. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά [ανάλογα πόσο στεγνή τη θέλετε].  Βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε για 1 ώρα να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.\

http://www.stroumfaki.org/


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πεντανόστιμες τηγανίτες με μερέντα !!!


Πεντανόστιμες τηγανίτες με μερέντα για τα παιδιά κι όχι μόνο !!!
Ποιός δεν τρελαίνεται γι” αυτό το υπέροχο γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων;

Προετοιμασία: 15 λεπτά, Μαγείρεμα: 20 λεπτά, Μερίδες: 4, Δυσκολία: εύκολο

Υλικά

– 8 φέτες ψωμί για τοστ (ψίχα)

–  2 κουταλιές της σούπας μερέντα

– 500 γρ. γάλα εβαπορέ

–  3 κρόκοι αυγών

– λίγη βανίλια σε σκόνη

– 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ψιλή

– ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη για το πασπάλισμα

– μαργαρίνη για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Κόβετε κάθε φέτα ψωμιού με κουπ πατ σε δύο δισκάκια ώστε να αποκτήσετε συνολικά 16 στρογγυλά κομμάτια.

2. Αλείφεται τα δισκάκια από τη μια πλευρά τους με λίγη μερέντα και τα κολλάτε ανά δύο, ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς.

3. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια και αραιώνετε το μείγμα με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Βουτάτε τα σάντουιτς στο μείγμα αυτό και από τις δύο πλευρές τους.

5. Βάζετε σ’ ένα τηγάνι και τηγανίζετε σε καυτή μαργαρίνη τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

6. Tα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

7. Πασπαλίζετε τα σάντουιτς-τηγανίτες με ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη προαιρετικά και σερβίρετε.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δίχρωμο ρολό !!!



 Υλικά
 250Βιταμ
Μια μισή
κούπα ζάχαρη
2βανιλιες
3αυγα
Λίγη κανέλα
1 κιλό φαρίνα για  όλες τις χρήσεις περίπου,θα το δείτε εσείς πόσο θέλει για γίνει μια ζύμη εύπλαστη



Τα χτυπάτε όλα στο μίξερ με τη σειρά,το επιπλέον αλεύρι που δεν μπορεί ν προστεθεί στο μίξερ το προσθέτετε με το χέρι,ζυμώνετε μια ζύμη,την χωρίζετε στα δύο
Την μια την αφήνετε λευκή,την άλλη την ζυμώνετε με 5κουταλιές σούπας κακάο



Ύστερα χωρίζετε τη λευκή σε δύο ζύμες κ την σκούρα σε άλλες δύο
Ανοίγετε ένα φύλλο λευκό,από πάνω ανοίγετε το σκούρο κ τυλίγεται σε ρολό
Το ίδιο κάνετε και  με την σκούρα ζύμη
Ανοίγετε σε φύλλο σκούρο,από πάνω βάζετε το λευκό και το ανοίγετε και  ύστερα διπλώνετε σε ρολό.


Έτσι έχουμε δύο ρολά
Κόβετε σε κομμάτια,τοποθετείτε σε ταψιά κ ψήνετε στους 175 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά.Καλή επιτυχία!!
Αnna Valasidou -MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστόψωμο !!!


Σύμφωνα με την παράδοση το ετοιμάζουμε 2 με 3  ημέρες πριν τα Χριστούγεννα !!!

 Υλικά:
Περίπου 640 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 4,5 κούπες)
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα γάλα χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου ,1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού,1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι 1/2 κούπα βούτυρο γάλακτος λιωμένο,
4 αυγά, 3/4 κούπας ζάχαρη + 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο,1 κρόκος αυγού και 2 κουταλιές γάλα για το άλειμμα.




Βάζουμε το γάλα με το κουταλάκι της ζάχαρης και τη μαγιά σε ένα μπολ και τη διαλύουμε εντελώς. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το
αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να
φουσκώσει.Χτυπάμε στο μίξερ (καλό είναι και το μίξερ χειρός στην περίπτωσή
μας) τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν
και να ανοίξει το χρώμα τους και προσθέτουμε το ξύσμα.
Βάζουμε και το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε στο εξής με το χέρι. Προσθέτουμε το αλεύρι (μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το αλάτι) ενσωματώνοντάς το λίγο
λίγο. Το μείγμα θα κολλά στα χέρια μας.Δεν χρειάζεται όμως άλλο αλεύρι. Μόλις προσθέσουμε το λιωμένο
βούτυρο θα αρχίσει να «στρώνει». Διπλώνουμε και ξαναδιπλώνομαι τη ζύμη μέχρι να
απορροφηθεί το βούτυρο και την αφήνουμε σκεπασμένη με μεμβράνη και μετά με μια πετσέτα σε ζεστό μέρος χωρίς ρεύμα μέχρι να διπλασιαστεί. Κρατάμε ζύμη για τα σχέδια, το βάζουμε στο ταψί και το αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και μετά το περνάμε με κρόκο και γάλα και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180. Καλή επιτυχία !!!

Maria Kaimakami-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ντόναντς !!!

Ντόναντς γιορτινά για τα γλυκά παιδάκια μας για τα παιδιά όλου του κόσμου αλλά και για τους μεγάλους !!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 φακελάκια ξηρή μάγια,
4 κουταλιές ζεστό νερό,
6 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι,και έξτρα για το εξωτερικό αλεύρωμα,
2 φλυτζάνια γάλα,
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 αυγά,
λίγο αλάτι,
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
και για διακόσμηση γλάσσο,άχνη,τρούφα!



Σε μια λεκάνη βάζουμε την μάγια με το ζεστό νερό και το αφήνουμε 6 λεπτά!
Προσθέτουμε το αλεύρι,γάλα,βούτυρο,αυγά,ζάχαρη, αλάτι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα!
Το σκεπάζουμε το μπολ για 1 ώρα!
Αλευρώνουμε την επιφάνεια ανοίγουμε. ένα παχύ φύλλο(1,3 εκατοστά κόβουμε με ένα ποτήρι κύκλους κάνουμε μια.τρύπα στην μέση τα σκεπάζουμε για.μισή.ώρα!
Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε!!
Μόλις κρυώσουν σε απορροφητικό χαρτί τα τοποθετούμε σε σχάρα και τα διακοσμούμε!


Γλάσο σοκολάτας έτοιμο το λιώνουμε και τα βουτάμε -άσπρες γραμμές με άχνη αραιωμένη σε λίγο νερό.



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαρόσουπα βελουτέ !!!




Ψαρόσουπα βελουτέ σήμερα!❤

Υλικά
4 μέτρια ψάρια για σούπα
2,5 κιλά πατάτες
2 ματσάκια σέλινο ή 1 Σέλερι
10 μικρά κολοκυθάκια
1 σελινοριζα
10 καρότα.
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Νερακι


Τοποθετώ τα ψάρια στο κατάλληλο δίχτυ της κατσαρόλας προσθέτοντας νερό να τα σκεπάζει και ρίχνω μαζί ένα κρεμμύδι,ένα καρότο,λίγο σέλινο, ένα κολοκυθάκι,λαδάκι,αλάτι πιπέρι και βράζω.
Όταν γίνουν τα ψάρια αφαιρώ μαζί με το δίχτυ και στο ζουμάκι προσθέτω τα υπόλοιπα σέλινο,πατάτες,καρότα και τη σελινόριζα!
Τα κολοκύθια τα βάζω στο τέλος επειδή θέλουν λιγότερο βράσιμο για να μη διαλυθούν.Αυτό που κάνω διαφορετικό είναι,όταν γίνουν τα λαχανικά,βγάζω τα μισά και τα σερβίρω με το ψάρι κι τα υπόλοιπα τα πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ.
Έχουμε μια ψαρόσουπα βελουτέ με γεύση υπέροχη
Σερβίρω με κόκκινο καυτερό πιπερακι❤!

 Eleana Strimenea-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ