Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Το τέλειο γλυκό στο ποτήρι !!!


Μπισκότα με κρέμα και σαντιγί !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μπισκότα της αρεσκείας σας
400γρ γάλα ζαχαρούχο
250γρ γάλα φρέσκο
6 κρόκοι αυγών
100 γρ καφέ της αρεσκείας σας εσπρέσο
200γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Ρίξτε το ζαχαρούχο  γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με
τους κρόκους, τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε το γάλα,
ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει.
2.Ετοιμάζουμε τα μπισκότα μας και τα βουτάμε στα 100γρ καφέ.
3.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4.Έχουμε μερικά εντυπωσιακά ποτήρια, και αφού αρχίσει
να γίνετε η κρέμα μας, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και αμέσως
βάζουμε μια στρώση κρέμα, μια στρώση μπισκότα που έχουμε
βουτήξει στον καφέ, ξανά μια κρέμα και μπισκότα, και τέλος
μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα
βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία !!!!
Υ.Γ. μπορείτε να κάνετε την σαντιγί σοκολάτα, τα μπισκότα να είναι  oreo,
και ότι άλλη αλλαγή θέλετε.. Φαντασία έχετε!!!

Πολίτικο εκμέκ !!!


 Από τα πιο λαχταριστά γλυκά ταψιού !!!

Υλικά για την βάση…
½ κιλό κανταΐφι
1 κούπα βούτυρο αγελάδας

Υλικά για το σιρόπι…
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξύλο κανέλας
2-3 σταγόνες λεμονόφλουδα από ένα λεμόνι

Υλικά για την κρέμα…
8 κρόκοι αβγού
1 ½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα αλεύρι
4 κούπες γάλα
2 βανίλιες Σαντιγί
φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση:
Σε καλά βουτυρωμένο ταψί, ανοίγουμε το κανταΐφι, το χτενίζουμε και το περιχύνουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Παράλληλα, κάνουμε το σιρόπι μας.
 Όλα τα υλικά μέσα στο κατσαρολάκι και περιμένουμε να έρθει το σημείο βρασμού. 4-5 λεπτά μετά το σημείο βρασμού, το σιρόπι μας είναι έτοιμο.
 Με ζεστό σιρόπι, περιχύνουμε το κανταΐφι μας κρύο. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Σειρά έχει η κρέμα.
Χτυπάμε τα κροκάδια με την ζάχαρη καλά.
Ζεσταίνουμε το γάλα με την βανίλια και ρίχνουμε το μείγμα στα κροκάδια με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και σταδιακά ραντίζουμε με το αλεύρι, με σκοπό να δέσει η κρέμα μας. Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την στρώνουμε πάνω από το σιροπιασμένο κανταίφι.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας, με ροζέτες καλά χτυπημένης σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

1 ταψί / 24 μερίδες

της Αγιαννίδου Αθηνάς από το halkidikifocus.gr

Ρυζόγαλο με κρέμα γάλακτος !!!


ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος Arla
50 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδες  από 1 λεμόνι
100 γραμμάρια ρύζι  γλασέ
Κανέλα για το πασπάλισμα
1 μασουράκι  Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ρύζι, την βανίλια
τις φλούδες από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε
να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το
ρυζόγαλο ανακατεύοντας συχνά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και τοποθετούμε, κατά προτίμηση, την κατσαρόλα
σε ένα σκεύος με παγάκια.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει.
Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.
Καλή σας επιτυχία!!!

Από φίλο με Αρτοποιία και συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ραβανί αφράτο αρωματικό !!!


Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα !!!

Αφράτο ραβανί με πλούσια γεύση και απίθανο άρωμα. Το φρέσκο βούτυρο σε συνδυασμό με το λεμόνι ‘ στο σιρόπι κάνουν τη διαφορά, και το αποτέλεσμα είναι κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό !!!Δοκιμάστε το !!!

Υλικά:
*1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
* 1 Κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κούπα ζάχαρη
* 1/2 κούπα γάλα
* 5 αυγά
* 1/2 κουτ. άλατι
* 1 βανίλια

Σιρόπι:
*2 κούπες ζάχαρη
* 2 κούπες νερό
* 2 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
* 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουτ.σούπας ξύσμα λεμονιού.



Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 180 ° βαθμούς και Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Στον κάδο της  Κουζινομηχανής  μας  χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα απαλό, ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι.
Σιγά-σιγά προσθέτουμε στο αρχικό μείγμα , το κοσκινισμένο αλεύρι μετο αλάτι και το σιμιγδάλι , και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε στο πυρέξ και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να βράσουν.



Αφού το ραβανί έχει κρυώσει, χαράζουμε με μαχαίρι τα κομμάτια , περιχύνουμε προσεκτικά με το ζεστό σιρόπι, και αφήνουμε να απορροφηθεί και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.Καλή επιτυχία !!!

 My Greekitchen http://mygreekitchen.gr





Ρεβανί Πολίτικο Θεσσαλονίκης !!!


 Οποιος δεν το φτιάξει χάνει !!!

Υλικά

1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ ζάχαρη
5 αυγα
1 φλιτζ ηλιέλαιο
1 Μπέικιν φακελάκι 20 γραμ
250 γιαούρτι αγελάδας
2 βανίλιες
Ξύσμα από λεμόνι

Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη τα χτυπάμε αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα -αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30Χ40 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περίπου 50 με 60 λεπτά.

Σιρόπι.
3 φλιτζ νερό
3 φλιτζ ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
30 γρ βούτυρο

Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 με 10 λεπτά και μόλις κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζομαι.



Κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κρόκους αυγών
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ κορν φλάουρ
3 βανίλιες
100 γρ βούτυρο


Ζεσταίνουμε το γάλα -κρατάμε λίγο σε μία κούπα και διαλύουμε το κορν φλαουρ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα -το κορν φλάουρ-και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά τα προσθετουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο -ανακατεύουμε καλά και μόλις λίγο χλιαρίνει λίγο ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ρεβανί και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα.



Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο!! Καλή επιτυχία !!
* Στολίζουμε με ότι μας αρέσει πχ καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Συνταγή Κυριακη Ταμ.-OI XΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Kαρύδες σούπερ !!!


 Υλικά
3 φλ.τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κ.σούπας αλεύρι
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σούπας βούτυρο
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα



Ανακατεύουμε το αλεύρι με την καρύδα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο ελαφρά ρίχνουμε την ζάχαρη την βανίλια και τα αυγά χτυπημένα ανακατεύουμε .



Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο μείγμα με το αλεύρι καρύδα.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά το βάζουμε μετά σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα  τα  αριαδιάζουμε σε μικρή απόσταση.



Τοποθετούμε κι από ένα κερασάκι γλυκό στην μέση .
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

 Συνταγή από Natalia Papadopouloy-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατόπιτα η εύκολη λύση για πίτα !!


 Και ξαφνικά με το τίποτα μου ήρθε μία ιδέα να φτιάξω πατατόπιτα !!! Εγινε τέλεια κι εξαφανίστηκε αμέσως !!!  Είναι χορταστική οικονομική και πάααρα πολύ ωραία !!! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!

Υλικά  για το φύλλο        Ταψί το μεγάλο του φούρνου
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλιά γλυκού  ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
χλιαρό νερό όσο πάρει




Τι κάνουμε
Βάζουμε σε λεκανάκι το αλεύρι κάνουμε μία λακουβίτσα ρίχνουμε όλα τα λικά μέσα κι αρχίζουμε να ρίχνουμε το χλιαρό νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μία μαλακιά ζύμη .
Την χωρίζουμε σε μπαλίτσες και την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί .
Μετά ανοίγουμε σε φύλλα ραντίζοντας τον πάγκο μας με νισεστέ για να γίνει το φύλλο μας τραγανό .
Θα χρειαστούμε 2 φύλλα κάτω στο ταψί τα οποία πρώτα θα τα λαδώνουμε ελαφρώς έκαστο καθως και το ταψί θα το λαδώσουμε πρίν στρώσουμε τα φύλλα ,ρίχνουμε λίγη γέμιση διάσπαρτη  στρώνουμε άλλο ένα φύλλο από πάνω λαδώνουμε ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας το κάθε ένα.
Την χαράσουμε και έχουμε σε μία κούπα λίγο λάδι αραιωμένο με λίγο νερό και γάλα και ραντίζουμε όλη την επιφάνεια,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο 150  βαθμούς για περίπου 10 λεπτά και μετά συνεχίζουμε στους 180 βαθμούς για λίγο.



 Γέμιση
4 μεγάλες πατάτες βρασμένες όχι πολύ να κρατάνε και τις τρίβουμε μετά στον τρίφτη
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
400 γραμ φέτα τριμμένη ή ότι τυρί σας αρέσει  [εγώ έβαλα φέτα ]
1 ολόκληρο αυγό
αλάτι λίγο και πιπέρι'
Όλα αυτά μαζί τα ανακατεύουμε και συνεχίζουμε όπως σας γράφω παραπάνω !!!  !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ