Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Αρακάς με μιά μικρή τσαχπινιά !!!

Λαδερό φαγητό, αρακά, με μια μικρή τσαχπινιά για έξτρα γεύση. Είναι αλήθεια ότι ο αρακάς δεν είναι από τα αγαπημένα φαγητά για πολλούς. Επειδή όμως πρέπει να τα τρώμε όλα ή τουλάχιστον τα περισσότερα βρήκα αυτό τον τρόπο να νοστιμίζει κ να φεύγει η γεύση της χλωροφύλλης. 

Προσθέτω λίγο μπέικον, μια φέτα ψιλοκομμένη κ αμέσως αποκτά άλλη σπιρτάδα κ μυρωδιά το φαγητό.

 Ο τρόπος ο απλός. 

Σοτάρουμε σε λάδι κρεμμύδι χλωρό, ξερό κ ένα πράσο. 

Ρίχνουμε τον αρακά, ένα καρότο σε κυβάκια, το μπέικον κ μια πατάτα σε κομμάτια. 

Αφού γυαλίσουν τα λαχανικά ρίχνουμε λίγο βραστό νερό, άνηθο ψιλοκομμένο κ αφήνουμε να βράσει ο αρακάς. 

Στη χύτρα ένα τέταρτο τον άφησα. 

Μετά προσθέτουμε χυμό ντομάτας, ψιλόκοψα κ μια ώριμη που είχα, ένα κύβο λαχανικών που έχω φτιάξει κ συνεχίζουμε το βράσιμο. 

Στο τέλος αλάτι κ όταν κλείνουμε τη φωτιά πιπέρι κ πάπρικα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Μαίρη Ηλιοπούλου  !