Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Λαχταριστές τραγανές φέτες τόστ σαν πίτσα !!!



 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ οπωσδήποτε θα ξετρελαθούν μικροί μεγάλοι -ετοιμασία σε λίγα μόλις λεπτά !!!

Υλικά για 5 φέτες ψωμί του τόστ

1 αυγό
1/2 κούπα τσαγιού γάλα--έβαλα εβαπορέ χωρίς να το αραιώσω
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά καρεδάκια
1 ντομάτα κομμένη σε τετράγωνα καρεδάκια
200 γραμ φέτα τριμμένη κομματάκια
1 κούπα τσαγιού τυρί μαλακό π,χ γκούντα
5 φέτες ψωμί του τόστ
λίγο βούτυρο
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
αλάτι-πιπέρι




Τι κάνουμε
Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα
Σε μπολάκι βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά  [κρατάμε λίγο τυρί γκούνταγια από πάνω στο τέλος ] και τα ανακατεύουμαι καλά'




Αλοίφουμε τις φέτες του τόστ με βούτυρο από επάνω και τις τοποθετούμε στο ταψί
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια από άκρη σε άκρη τις φέτες τόστ με το παραπάνω υλικό και στο τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο από το γκούντα που έχουμε κρατήσει.






 Το βάζουμε στον ζεστό φούρνο και ψήνουμε το πολύ για 10 λεπτα αέρα να δούμε να ροδίσουν και να λιώσουν τα τυριά
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε -πραγματικά τέλεια ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ









Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς !!!



Αρωματικός σιμιγδαλένιος χαλβάς στο τσακ μπαμ χωρίς πιτσίλισμα !!!!

Υλικά
3/4 κούπας τσαγιού καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό ή 1 κούπα ψιλό και 1 χονδρό
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού μέλι
4 κούπες τσαγιού νερό 
1 κουτάλι της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια μασουράκι
κανέλα για επάνω στο τέλος .




Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με τον χαλβά και σε μέτρια φωτιά ανακατεύομαι για 5 λεπτά .
Αμέσως μετά προσθέτουμε την κανέλα την βανίλια το γαρύφαλλο και το ξύσμα ανακατεύοντας 2 λεπτά.




Προσθέτουμε και την ζάχαρη με το μέλι ενώ έχουμε τραβήξει από το μάτι κουζίνας την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και το νερό ανακατεύοντας και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.


 

Τότε είναι έτοιμος .
Τον βάζουμε σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά .
Ανοίγουμε την φόρμα όταν κρυώσει και τον τοποθετούμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε με κανέλα κόβουμε και τον απολαμβάνουμε !!!Μοσχομύρισε ο τόπος εδώ όταν τον έφτιαχνα  !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Λαζάνια με σπανάκι τυρί κρέμα & μοτσαρέλα !!!



Υλικά
6 τεμάχια λαζάνια
400 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
1 τυρί κρέμα κουτάκι  250 γραμ
λίγο μαιντανό
1 κουτί ντομάτα έτοιμη σάλτσα
300 γραμ μοτσαρέλα τριμμένη
Αλάτι -πιπέρι
λίγη παρμεζάνα για επάνω .

 Καθαρίζουμε πλένουμε καλά και κόβουμε το σπανάκι.
Το στραγγίζουμε και το στίβουμε πολύ καλά.


 Πολύ νόστιμο και εύκολο φαγητό!!! Λάδι δεν βάζουμε καθόλου.!!

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το τυρί και προσθέτουμε το σπανάκι τον μαιντανό το αλατοπίπερο
 Με τα χέρια ανακατεύομαι καλά.
Σε πυρέξ μέγεθος να χωράει 3 λαζάνια ρίχνουμε σάλτσα κα καλύψει την επιφάνεια ολη.
Από πάνω τοποθετούμε τα λαζάνια.
Πάνω από τα λαζάνια τοποθετούμε το μισό μείγμα με το σπανάκι και προσθέτουμε από πάνω μπόλικη μοτσαρέλα.









Ξανά από πάνω λαζάνια σπανάκι τυρί μοτσαρέλα και ξανά ντομάτα μοτσαρέλα ανακατεμένη με παρμεζάνα  σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα μέχρι να δούμε να λιώσουν τα τυριά και να πάρει χρώμα
περίπου 20 λεπτά.Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Παραδοσιακό φύλλο για πίτες !!!



Παραδοσιακό φύλλο για πίτες.[ο τρόπος που το φτιάχνουμε]


ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΦΥΛΛΟ ΜΕ 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ ,ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΡΙΑ ΤΡΙΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ολόκληρο αλεύρι [αλατίνη]
1 πακέτο νισεστέ [το βρίσκουμε στα ράφια των souper market]γιατί πολλοι με ρωτάνε τι ειναι αυτό
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
...2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
νερό από την βρύση κατ ευθείαν [δεν χρειάζετε χλιαρό αλλά οχι και πάγος ].



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε ενα μπώλ ,αδειάζουμε μέσα ολο το πακέτο αλεύρι ,ρίχνουμε και το λάδι.και το αλάτι ,ανακατεύουμε ολα τα υλικά και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική ,ούτε πολύ σφιχτή ,ούτε πολύ μαλακιά.ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη στο μέγεθος ενός μικρού μήλου [δείτε φωτογραφίες] βγαίνουνε περίπου 11 με 12 μπαλάκια .
Τα καλύπτουμε με το νιστεσέ και τα αφήνουμε κανένα εικοσάλεπτο σκεπασμένα να ξεκουραστούν .Τώρα [εδώ προσοχή],σε ΄μία καθαρή επιφάνεια ρίχνετε νισεστέ ,παίρνετε ενα μπαλάκι και με τον ψιλό πλάστη το πατάτε λίγο και αφού το πασπαλίσετε με νισεστέ ξανά [το κάνει τραγανό]πλάθετε και το φτάνετε στο μέγεθος ενος μεγάλου ρηχού πιάτου ,το ξαναπασπαλίζετε με νισεστέ και το βάζετε στην άκρη ,επαναλανβάνετε το ίδιο με ολα τα μπαλάκια ,άνοιγμα στο μέγεθος ενός πιάτου ,νισεστέ πασπάλισμα ,και στην άκρη .



Αφου κάνετε ολη αυτή την διαδικασία ρίχνετε ξανά στην επιφάνεια του πάγκου νισεστέ πασπαλίζετε και παίρνετε 1 φύλλο [να ειναι με νισεστέ αρκετό δηλαδή πασπαλισμένο]από πάνω .κι αλλο φύλλο [νισεστέ .από πάνω κι άλλο φυλλο νισεστέ ,δηλαδή τρία το ενα πάνω από το άλλο , παίρνετε το πλάστη και τον τυλίγετε και πλάθετε με 3 -4 κινήσεις έχετε τρία υπέροχα λεπτά σαν τσιγαρόχαρτο φύλα ,ιδανικό για πίτες ,μπακλαβά χωριάτικο [48 φύλλα εμαθα ανοίγουν κατ αυτόν τον τρόπο ] τυρόπιτα,κτλ.



Μια πίτα για να γίνει όπως την φτιάχνουν παραδοσιακά στα χωριά ,θέλει πολλά φύλα,πχ στην σπανακόπιτα τα βάζουν με τον παρακάτω τρόπο ..2 φύλα κάτω [κάθε φύλο και λάδωμα]πασπαλίζετε το υλικό με το σπανάκι ,φύλο ,λάδωμα υλικό για σπανάκι ,αυτό γίνετε οσα φύλα έχουμε τόσες φορές ,αφήνοντας για το τελείωμα 2 φύλα ,τα οποία οτι πιτα φτιάξουμε την χαράσουμε στο τέλος και τις βαζουμε από πάνω τον παρακάτω τρόπο:Σπάμε ενα αυγό σε ενα μπωλάκι ,ρίχνουμε και λίγο λάδι υπολογίζουμε να φτάσει να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού μας,και βάζουμε σε ολη την πίτα από πάνω οπως την εχουμε χαρακώσει .ελπίζω ,και προσπάθησα να σας δώσω να το καταλάβατε οσο πιο απλά ,εγώ πρώτη φορά το έφτιαξα κι έγινε μία φανταστική σπανακόπιτα !.




 θα σας πω και πως να φτιάξετε με το ζυμάρι αυτό πολύ ωραίες απλές αλλά πεντανόστιμες τηγανίτες !! Και μια υπενθύμιση ,τα δύο κάτω φύλλα να εξέχουν από το ταψί για να την κλείσουμε ,τα υπόλοιπα να τα σουρώνετε ,οτι πίτα κ να φτίαχνετε ,και τα 2 κάτω ,σύν τα δύο επάνω τα στρίβετε στο τέλος και την κλείνετε .Καλη επιτυχία ,που ειναι σίγουρη!!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Μακαρονόπιτα στριφτή !!!



 Αν μας μείνουν μακαρόνια ..αλλά κι αν δεν περισσέψουν,βράστε τα και φτιάξτε την παρακάτω συνταγή και θα ενθουσιαστούν όλοι !!!

Υλικά
Φύλλο που ανοίγουμε μόνες μας το λινκ για υπέροχο λεπτό τραγανό φύλλο στο τέλος κάτω κάτω ,πατήστε να το δείτε.
1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ ή φρέσκο ότι υπάρχει
2 με 3 αυγό
τριμμένη με το χέρι τυρί φέτα
λίγο αλάτι αν η φέτα είναι πολύ ανάλατη
πιπεράκι.



 Τι κάνουμε
 Ανοίγουμε φύλλο [βλέπετε συνταγή φύλλο ζύμη για πίτες κάτω -κάτω ]
Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα μπολ ,προσθέτουμε λίγο γάλα , 3 αυγά ,και τριμμένη φέτα τυρί ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε το φύλλο  στο μάκρος όπως βλέπετε στην φωτογραφία .βάζουμε λίγη γέμιση στο μάκρος και αυτή ,τυλίγουμε σε ρολό και μετά το στρίβουμε σαν σαλιγκάρι [βλέπετε φωτογραφίες].


Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν καλά .
Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά με βοήθεια σπάτουλας και ενός ρηχού πιάτου ώσπου  να χρυσίσουν .


Σημείωση
Μπορούμε αντί για τηγάνι, να τα αλείψουμε με λάδι στην επιφάνειά τους και να τα ψήσουμε στους 180 βαθμούς. Εγώ τα τηγάνισα εδώ !Καλή όρεξη !!!

Δείτε πως να φτιάξετε το φύλλο τον τρόπο και χρησιμοποιήστε την συνταγή για όλες σας τις πίτες το ωραιότερο φύλο είναι παραδοσιακό Λαμίας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ -- http://mageirikhkaisuntages.blogspot.gr/2018/01/blog-post_74.html

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ