Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Μπακλαβαδάκια σπέσιαλ !!!




ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού,
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο αγελαδινό,
500 γραμμάρια ψιλοκομμένο καρύδι,
μισού κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
 και σιρόπι

Παίρνουμε τα φύλλα.μπροστά μας ,τα ανοίγουμε,τα κόβουμε λωρίδες δηλαδή 3 λωρίδες .
Ανοίγουμε μια.λωρίδα ,βουτυρώνουμε βάζουμε πάνω δεύτερη λωρίδα ξαναβουτυρώνουμε, τοποθετούμε γέμιση,δηλαδή καρύδι,κανέλα γαρύφαλλο και κλείνουμε.σε.τρίγωνο.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί,και τα βάζουμε 30 λεπτά και  στο ψυγείο αφού τα έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.
Τα βγάζουμε και τα ψήνουμε.σε.προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.

ΣΙΡΟΠΙ:
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό,
3 κουταλιές της σούπας μέλι
χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Βράζουμε μέχρι να δέσει πολύ καλά.
Σιροπιάζομαι καυτά γλυκά κρύο σιρόπι!!!


Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπερόπιτα εξαιρετική !!!


Δοκιμάστε αυτήν την πίτα και θα με θυμηθείτε !!!

Για το φύλλο:
Αλεύρι σταρένιο ( από τον φούρνο)
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Νερό
ή 1 πακ. Φύλλο χωριάτικο

Γέμιση:
2 πιπεριές από κάθε χρώμα
2 πράσα
4 Κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 αυγά
400 gr φέτα
250 gr edam τυρί



Για το φύλλο:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα , όσες χούφτες αλεύρι βάλουμε τόσες κουταλιές σούπας  λάδι και ξύδι θα προσθέσουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.




Για την γέμιση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά... ( τις πιπεριές σε μπαστουνάκια) τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν λίγο και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αν δούμε ότι έχουν βγάλει πολλά υγρά σουρώνουμε σε μια λεκανίτσα.
Μετά προσθέτουμε τα αυγά , τα τυριά και ανακατεύουμε καλά .
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε την γέμιση και βάζουμε άλλα 3 φύλλα πάνω λαδώνοντας εναλλάξ.


(Αν βάλουμε έτοιμο φύλλο θα βάλουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα υπόλοιπε φύλλα πάνω).... Κόβουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) ραντίζουνε με νερό και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 '
Η δοσολογία είναι το ταψί του φούρνου

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mπουρεκάκια Λαχταριστά !!!



Μπουκιά και συγχώριο !!!

Για την ζύμη

400 ml ζεστό γάλα
200 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1 αυγό
Αλεύρι περίπου 1 κιλό  για όλες τις χρήσεις
1/2 μαγιά ( 21 γραμμ. )
2 καρότα τριμμένα
μαϊντανός όσο θέλετε.



Τι κάνουμε
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.
Βάζουμε σε μπολ ολα τα υλικά της ζυμης -τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε -κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε με το χέρι σαν πιτάκια με λίγη κλήση γύρω γύρω προς τα επάνω και βάζουμε ότι μας αρέσει για γέμιση.



Εγώ έβαλα ντομάτα -πράσινη πιπεριά-και τυρί φέτα.
Τα περνάμε με αυγό από πάνω τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς στον αέρα .




Από Leni Ba-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ρολάκια με μερέντα !!!


Ρολάκια με μερέντα ,μπανάνα,μπισκότο ,στο φούρνο ,φανταστικά!!!

Υλικά
για 13 ρολάκια
1 πακέτο φύλλο κρούστας το ψιλό
1 βούτυρο Φλώρα 250 γραμ.
1 μπανάνα κομμένη σε λεπτά ψιλά κομματάκια
8 μπισκότα Μιράντα
1 Μερέντα μεγάλη [περισσεύει αρκετή ].



Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας σε μεγάλη επιφάνεια και το χωρίζουμε σε 3 λωρίδες .
Βουτυρώνουμε με πινέλο  όλη την επιφάνεια της λωρίδας βάζουμε ι κουταλιά μερέντα λίγη μπανάνα και λίγο μπισκότο που το τρίβουμε εκείνη την στιγμή από πάνω.






Κλείνουμε δεξιά κι αριστερά  τα 2 φύλλα γιατί το ένα λιώνει και ανοίγει και τυλίγουμε σε ρολό .
Βάζουμε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα την βουτυρώνουμε με το πινέλο και τα τοποθετούμε στην σειρά.
Τα περνάμε με λίγο βούτυρο λιωμένο με το πινέλο από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς προσέχοντας μην αρπάξουν γιατί χρειάζονται πολύ λίγη ώρα .




Σημείωση
Πιστεύω να καταλάβατε ότι τυλίγουμε ανά 2 φύλλα έτσι όπως το έχουμε κόψει δεν χρειάζεται βουτύρωμα το δεύτερο ..Είναι φανταστικά !!!!!!!!

 Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τηγανίτες με μήλα !!!


Παραδοσιακή συνταγή από την Μήλο .
 Απλά υπέροχες !!!


3 μήλα τραγανά και ομοιόμορφα

Για το χυλό
αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη)
3 κουταλιές της σούπας λάδι καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
4 κουταλιές σούπας νερό
2 αυγά
1 βανίλια
1 λεμόνι και ξύσμα και το χυμό του

Για από πάνω
ζάχαρη άχνη
κανέλα

Για το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω και βγάζουμε το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο μέχρι κάτω (αυτό που όταν το κόψουμε έχει τρυπούλα στη μέση).
 Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους ενός πόντου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.
Βάζουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το λικέρ, τη βανίλια, τους 2 κρόκους των αυγών, το ξύσμα από το λεμόνι και το νερό.
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο πάρει να γίνει ένας παχύρευστος χυλός να στέκεται πάνω στο μήλο.


Το δουλεύουμε καλά και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Σκουπίζουμε κάθε φορά τα μήλα με χαρτί κουζίνας, τα βουτάμε στο χυλό (να δείτε να στέκει επάνω στα μήλα, αν δεν στέκεται προσθέστε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε) και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τα τηγανίζουμε να χρυσοροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινα μήλα η και από τα δύο μαζί.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κέικ με φρούτα !!!


ΌΜΟΡΦΟ ΑΦΡΆΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΌ ΓΛΥΚΟ ΚΈΙΚ!!!!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ:
8 αυγά φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου,
2 κούπες του νεσκαφε καλαμποκέλαιο,
2 κούπες του νεσκαφε γάλα χλιαρό,
3 κούπες του νεσκαφε όχι πολύ γεμάτες αλεύρι για όλες της χρήσεις,
2 βανίλιες,
2 μπέικιν πάουντερ,
2 κουτιά φρούτα αποξηραμένα που πουλιούνται στο σούπερ μάρκετ,
2 κούπες του νεσκαφε σταφίδες
2 κούπες του νεσκαφε ζάχαρη

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίζουν,ρίχνουμε το λάδι και το γάλα,προσθέτουμε πολύ απαλά αλεύρι,μπέικιν βανίλιες,και το ένα κουτί φρούτα
Τοποθετούμε την ζύμη η σε τρεις μικρές φόρμες,η σε μια μεγάλη του κέικ βουτυρωμένες καλά
Ρίχνουμε απάνω και το άλλο κουτί φρούτα ,σταφίδες και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.


Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!


Τούρτα με κρέμα καραμέλα !!!


Παντεσπάνι

4 αυγά χωρισμένα
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν
Λίγο αλάτι
Βανίλια
1/4 κούτας βούτυρο
150γρ καρύδια ψιλοκομμένα

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.
Κατόπιν ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη και ένα ένα τα κροκάδια.
Σταματάμε το μίξερ και κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Τέλος ρίχνουμε τον βούτυρο κουτάλια κουτάλια και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψάκι 26 εκ το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει .
Ψήνουμε στους 180 για 20-30 λεπτά.
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δυο πάτους και χρησιμοποιούμε τον έναν.
Τον άλλο μπορούμε να τον διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Για την κρέμα καραμέλας
Υλικά:
1κιλό κρέμα γάλακτος
400γρ κρέμα καραμέλας την φτιάχνουμε με το ανάλογο σε γραμ γάλα ζαχαρούχο που το βράζουμε 1 ώρα ή το αγοράζουμε έτοιμο από τα σούπερ μάρκετ
12 κρόκοι αυγών
20γρ ζελατίνη σε φύλλα

Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κρέμα καραμέλας σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και ρίχνουμε και αυτούς μέσα στη κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου τα υλικά ομοιογενοποιηθουν και η κρέμα αρχίσει να δένει.
Δεν θέλουμε η κρέμα να βράσει γιατί θα ψηθούν τα αυγά οπότε αποσύρουμε από την φωτιά όταν αρχίζει η κρέμα να πήζει ελαφρά και βγάζει ατμό .
Δε το αφήνουμε παραπάνω γιατί μπορεί να κόψει η κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα άλλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε μουσκέψει πρώτα σε κρύο νερό.
Και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι αφού το έχουμε τοποθετήσει πρώτα μέσα σε τσέρκι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά για 4 ώρες περίπου.

Για την διακόσμηση
Υλικά:
200-300γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια Φωτήλα και μόλις κάψει καλά ξεκινάμε να ρίχνουμε τη ζάχαρη λίγη λίγη.
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να πάρει σκούρο χρυσάφι χρώμα.
Όταν καραμελώσει αποσύρουμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε την καραμέλα σε μια επιφάνεια με λαδόκολλα την απλώνουμε με ένα μαχαίρι. Αφήνουμε να κρυώσει και την σπάμε με τα χέρια μας.
Ξεφορμάρομαι το τσέρκι και στολίσουμε με την καραμέλα.

Ελευθερία Παρασχέλλη‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ