Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ferrero -Σπέσιαλ τούρτα !!!



ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
6 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη,
200 γραμμάρια φουντούκια αλεσμενα,
2 κουταλιες της σούπας κακάο,
2 κουταλιές της σούπας αλευρι
2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτουμε κοσκινισμενα αλεύρι,κακάο,μπέικον ανακατεύουμε με μια μαριζ,σπάτουλα,πολύ απαλά και τέλος ρίχνουμε τα φουντούκια φυσικά ανακάτεμα απαλό.
Τοποθετούμε σε δυο ταψακια βουτυρωμενα 24cm και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30 λεπτα φυσικά ανάλογα τον φούρνο(δοκιμαζουμε με ενα ξυλάκι σουβλακιου).
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά.

ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
300 γραμμάρια κρύα γάλακτος πολύ πολύ παγωμένη
300 γραμμάρια κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας Μερέντα
5 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
150 γραμμάρια φουντούκια αλεσμένα
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
 Προσθέτουμε την Μερέντα,την λιωμένη κουβερτούρα,τις γκοφρέτες,και τέλος τα φουντούκια.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΟΥΜΕ:
Βάζουμε τον ένα πάτο στην πιατέλα σιροπιάζομαι με λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού,ρίχνουμε απαλά την κρέμα,ξανά

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Σιρόπιασμα και τέλος μπόλικη σοκολάτα γάλακτος ανακατεμένη με μπόλικα φουντούκια λίγο σπασμένα!
Διακόσμουμε με.ότι θέλουμε!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktsidou‎ Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπέσιαλ γλυκό καραμέλας !!!!



 ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ  κοσκινισμένο,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν,
2 βανίλιες,
125 γραμμάρια ζάχαρη.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι,μπέικιν,βανίλιες και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.
Το τοποθετούμε σε τσέρκι 28 cm και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να.κρυώσει πάρα πάρα πολύ καλά και το κόβουμε στην μέση.

ΓΕΜΙΣΗ:
2 κούπες σαντιγί με ψιλοκομμένες καραμέλες στο μούλτι,η στο γουδί σπασμένες.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε 400 γραμμάρια ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα με 60 ml νερό και το ανακατεύουμε να καραμελώσει.
Το κατεβάζουμε απ την φωτιά και προσθέτουμε 60.ml γάλα ανακατεύουμε το βάζουμε πάλι λίγο στην φωτιά και τέλος το κατεβάζουμε και προσθέτουμε 60 γραμμάρια βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας το.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε την σαντιγί στο πρώτο πάτο το κλείνουμε με το δεύτερο πάτο και ρίχνουμε απάνω την καραμέλα!!!!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΤΑΓΕΣ

Μελιτζάνες ιμάμ μπαιλντί στο φούρνο !!!!



ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό μελιτζάνες
5 μεγάλα κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 σκ σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
σάλτσα
λάδι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω την μελιτζάνα να γίνει σαν μια βαρκούλα, αδειάζω την ψίχα με ένα κουταλάκι,τις βάζω σε αλατόνερο για μισή ώρα.
Τέλος τις ψήνω σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα με αλάτι χωρίς ίχνος από λάδι και στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν!!


Σε τηγάνι βάζω λίγο λάδι, κόβω κυδωνάτα τα κρεμμύδια τις ντομάτες τσιγαρίζω καλά ρίχνω το ψιλοκομμένο σκόρδο τον μαϊντανό το αλάτι ,το πιπέρι μου, και δυο κουταλιές από την σπιτική μου σάλτσα -αν δεν έχετε να βάλετε έτοιμη -
Γεμίζω τις μελιτζάνες, βάζω στο πυρέξ και ρίχνω 5,6 κουταλιές της σούπας μαζί με λίγο νεράκι από την  σάλτσα και τυράκι από πάνω και ψήνω μέχρι να ροδίσουν και  να δέσει η σάλτσα μου στους 180!!

Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπιτα πεντανόστιμη !!




Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλου,
1 πακέτο  έτοιμο φύλλο κουρού.
 2 πιπεριές Φλωρίνης,
 2 πιπεριές πράσινες
 (χρησιμοποιείτε και πιπεριές της αρεσκείας σας),
2 καρότα,
 1 κρεμμύδι ξερό,
 μανιτάρια φρέσκα (αν θέλετε βάζετε και κονσέρβα),
 μαϊντανό,
 αλάτι,
 πιπέρι,
 πάπρικα γλυκιά,
 μοσχοκάρυδο,
1 συσκευασία philadelphia,
 λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο.


Οδηγίες
Βράζω το κοτόπουλο και ύστερα το τεμαχίζω σε μικρά κομματάκια.
Επειτα σοτάρω όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι για να μαραθούν και έπειτα, αφού κρυώσει λίγο το μείγμα, το στρώνω στη ζύμη.
Το αλείφω με λίγο αβγό, ραντίζω με λίγο νερό, το χαράζω και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 35'' (ανάλογα το φούρνο).....Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή  Ntina Karra-
 

Γλυκό σοκολατένιο έτοιμο σε 10 λεπτά!!


Υλικά

1 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κακάο
100-150 γρ κουβερτούρα
1 πακέτο πτι μπερ
λίγο γάλα για τα μπισκότα

Εκτέλεση

1. Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ
2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά και να διαλυθεί το κακάο
3. Αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί το μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
4. Στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια.
5. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσει το μείγμα να κρυώνει.
6. Στρώνουμε μία σειρά μπισκότα σε ένα πυρέξ ή ένα τετράγωνο ταψάκι αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο γάλα, και ρίχνουμε από πάνω μία στρώση σοκολάτας.
7. Επαναλαμβάνουμε την στρώση μπισκότα σοκολάτα και το γλυκό μας είναι έτοιμο
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα
imommy.gr

Κρέπες,πως να τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα!!


Πώς να φτιάξετε κρέπες εύκολα και γρήγορα!
Αλμυρές με τυριά, αλλαντικά, λαχανικά και κρέας ή γλυκές με φρούτα, σοκολάτα και καραμέλα, οι κρέπες αποτελούν λατρεμένο σνακ, αλλά και κυρίως γεύμα. Και τι καλύτερο από το να τις ετοιμάζετε στο σπίτι, με φρέσκα και ποιοτικά υλικά και χωρίς κανένα κόστος; Πριν βιαστείτε να παραπονεθείτε ότι δεν έχετε το ειδικό μηχάνημα, δείτε πώς μπορείτε να φτιάχνετε κρέπες στο τηγάνι και πάρτε ιδέες για νόστιμη γέμιση!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4-5 μεγάλες κρέπες είναι:

2 αβγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αλεύρι
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι



Εκτέλεση:

Χτυπάτε καλά τα αβγά, προσθέτετε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζετε και αφήνετε για 30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζετε.
Αφήνετε για λίγο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και βγάζετε την κρέπα από το τηγάνι. Μπορείτε να τη γεμίσετε με ό,τι θέλετε και ή να τη φάτε έτσι ή να τη βάλετε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Μπορείτε, επίσης, να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε έτοιμες για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε. Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες-λίγες μαζί, για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες). Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.
Πάρτε ιδέες γέμισης για αλμυρές και γλυκιές κρέπες:.



Λαχταριστές κρέπες με μανιτάρια και παρμεζάνα
Για τη γέμιση:
30γρ. βούτυρο
1 κ.σ. αλεύρι
250ml γάλα
100γρ τυρί παρμεζάνα
Κρέμα γάλακτος
Κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου ψιλοκομμένα
Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε σε μια μικρή κατσαρόλα το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να γίνει σαν μπεσαμέλ. Προσθέτετε την παρμεζάνα, τα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
Βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση στην κάθε κρέπα και την τυλίγετε προσεχτικά. Τοποθετείτε τις κρέπες σε ένα μικρό ταψάκι, ρίχνετε πιπέρι και προαιρετικά λίγη γραβιέρα από πάνω, και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο.



Αλμυρές κρέπες με αλλαντικά και μπεσαμέλ
Για τη γέμιση:
½ φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμη μπεσαμέλ
5 φέτες γαλοπούλα
1 φλιτζάνι καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο μπέικον
2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
Ποικιλία από λαχανικά (καρότο, αρακάς)
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Αναμιγνύετε τη σάλτσα μπεσαμέλ με τη γαλοπούλα, το μπέικον και το μισό τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τα λαχανικά, αφού πρώτα τα έχετε βράσει και τα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα-ένα από τα φύλλα προσθέτετε τα υλικά της γέμισης στο κέντρο και τα τυλίγετε καλά. Τοποθετείτε τις τυλιχτές κρέπες δίπλα-δίπλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τις αλείφετε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να λιώσει καλά το τυρί. Πολύ σημαντικό: Σερβίρονται ζεστές!.




Γλυκές κρέπες
Όταν ετοιμάσετε την κρέπα σας, κόψτε κομμάτια από φρούτα (πχ. μπανάνα, φράουλα ή μήλο) και περιχύσετε τα με σοκολάτα, μπισκότο, αμύγδαλα, φουντούκια κ.λ.π. Μπορείτε να βάλετε και μερέντα ή να βάλετε σιρόπι καραμέλας. Μπορείτε ακόμη να ρίξετε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα ή να προσθέσετε μπάλες από παγωτό. Οι συνδυασμοί είναι απεριόριστοι, ανάλογα με τα γούστα σας.,
mama365.

Μιά εύκολη γαλατόπιτα !!



Γαλατόπιτα
Υλικά

     2 λίτρα γάλα
     1 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
     2 1/2 φλιτζ. και 3 κ.σ. για γαρνίρισμα ζάχαρη
     2 φακελάκια βανίλια σε σκόνη
     4 αυγά
     2 κ.σ. βούτυρο
     1/2 κ.γλ. κανέλα
    φλούδα λεμονιού η πορτοκαλιού κατά προτίμηση

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το γάλα να βράσει με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
2. Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη  ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
3. Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα) και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει.
4. Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.




.mamapeinao