Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Χιονάτη τούρτα !!!



ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΤΡΩΣ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΣΠΕΣΙΑΛ!!!

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

 Υλικά
3 αυγά,
175 γρ αλεύρι φαριν απ
175 γρ ζάχαρη
175 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1 βανίλια

Χτυπάμε βούτυρο  με ζάχαρη -προσθέτουμε τα αυγά το αλεύρι με το μπέκιν και την βανίλια.
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτα παγώνει το κόβουμε στην μέση κάνουμε και μια κρέμα

 ΚΡΕΜΑ
1 κιλό γάλα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας καρύδα

ΣΙΡΟΠΙ 
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
 βράσιμο.3 λεπτα

Το συναρμολογούμε δηλαδή παντεσπανι σιροπιασμα κρεμα παντεσπανι σιροπιασμα και τέλος σαντιγί και μπολικη καρύδα!!!

Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχέρες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουραμπιέδες ούζου !!!!


Άν και καλοκαίρι..εμένα μου θυμήθηκαν...κουραμπιέδες!!!
Η υπέροχη μυρωδιά τους όμως...τράβηξε πολλούς κι έτσι εξαφανίστηκαν αμέσως!!!😊😊😀


Τι κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά
800 γρ.βούτυρο (εγώ έβαλα φυτίνη και λούρπακ)
3 βανίλιες
1 κούπα σούπας άχνη ζάχαρη
1ποτηράκι κρασιού ούζο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν




Ρίχνουμε το μείγμα σε μια λεκανίτσα βάζουμε 2 κούπες ξηρ.καρπούς ( αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρδισμένα) προσθέτουμε 1 κιλό αλεύρι (Αλατίνη μπλε)
Πλάθουμε...ψήνουμε στους 200 βαθμούς να ροδίσουν καλά και όταν κρυώσουν...τυλίγουμε στην άχνη ζάχαρη.

Ρουλα Λυρου-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Ζελεδάκια για μικρούς και μεγάλους !!!



Όσες φορές και να τα φτιάξω τα μικρά μου τρελαίνονται...😍

Για τα κίτρινα...
130 ml χυμό Ροδάκινο ή κοκτέιλ φρούτων
7 φύλλα ζελατίνης
1 κ.σ. μέλι

Για τα κόκκινα...
130 ml χυμό Βύσσινο ή Φραγκοστάφυλο
7 φύλλα ζελατίνης
1 κ.σ. μέλι

Μουσκέυμε την ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά (2-3') για να μαλακώσει.... βάζουμε σε ένα μπρίκι τον χυμό, το μέλι και την ζελατίνη.
Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί και να λιώσει η ζελατίνη.
Προσοχή! Δεν το βράζουμε..Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε θήκες σιλικόνης και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες... τα ξεφορμάρομαι και τα φυλάμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοκεφτέδες!!!




Υλικά
600γρ κολοκυθάκια τριμμένα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσακι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 κρεμμύδι ξερό
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
250γρ φέτα
2 αυγά χτυπημένα
5 κσ αλεύρι που φουσκώνει
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο




Εκτελεση:

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό του τρίφτη, πασπαλίζουμε με αλάτι και τ’ αφήνουμε να ιδρώσουν για 10΄.
Τα στύβουμε καλά βάζοντάς τα σε πετσέτα και τη στρίβουμε να φύγουν τα υγρά. Τα βάζουμε σε μπολ.
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα χτυπημένα αυγά και τη φέτα, το πιπέρι, το κύμινο και αλάτι, αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί ήδη τα αλατίσαμε στην αρχή.


Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι και λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα. Τηγανίζουμε περίπου 2΄ από κάθε πλευρά.
Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με σως γιαουρτιού.Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-οι χρυσοχέρες -ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κότσι στο φούρνο !!!


Πεντανόστιμο κότσι χοιρινό στο φούρνο σήμερα!!!

Υλικά:
4 χοιρινά κότσια πίσω πόδι
σκόρδο
μουστάρδα
θυμάρι
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
λάδι
αλάτι πιπέρι
( Εάν θέλουμε και σκόνη λαχανικών ) εγώ  έβαλα .

Πλένουμε τα κότσια τα βάζουμε σε ταψί και με μαχαίρι τρυπάμε και βάζουμε 2 με
3 κομματάκια σκόρδο στο καθένα.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι θυμάρι,ρίγανη, πάπρικα λάδι και αλείφουμε την μουστάρδα και την σκόνη λαχανικών.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι μέσα στο ταψί και από πάνω από τα κότσια βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και  μετά κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο .
(Μπορεί να γίνει και σε γάστρα).
Προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς γύρω στις 2μιση ώρες και  μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο να πάρουν χρώμα για κάνα 20 λεπτό περίπου εξαρτάται το φούρνο μας.
Τα τελευταία 5 λεπτά βάζω και τον αέρα . Γίνεται λουκούμι !!!


Maria Grani‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Συκώτι και ο τρόπος να γίνει αφράτο και μαλακό!!


 Υλικά μερίδες 4

600 γραμ.συκώτι
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
αλεύρι
μηλόξυδο καλό-- αυτό του δίνει πολύ ιδιαίτερη νοστιμιά !!






 Τι κάνουμε

Βάζουμε σε μπολ νερό 3 ποτήρια ρίχνουμε λίγο ξύδι και βουτάμε το συκώτι'
Το βγάζουμε αμέσως σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για λίγο να στραγγίξει καλά.
Αν θέλουμε το κόβουμε σε μπουκίτσες.



Ρίχνουμε από  πάνω του αλάτι και την ρίγανη και το ανακατεύουμε να πάει παντού.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί απλά ΟΧΙ  να κάψει .
Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ,ή χαρτί κουζίνας για να μην πλένουμε πολλά πολλά βάζουμε αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια από το συκώτι .
Το αλευρώνουμε .




Το τινάζουμε καλά καλά και το βάζουμε στο χλιαρό λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια πάντα θερμοκρασία.
Το γυρνάμε σε τακτικά διαστήματα.





Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε 1 φλυτζανάκι του καφέ και λιγότερο μηλόξυδο .
Δυναμώνουμε την φωτιά γυρνώντας συνέχεια μία από την μία πλευρά μία από την άλλη μέχρι να δούμε να εξατμιστεί εντελώς το μηλόξυδο και να μείνει ξανά με το λαδάκι του .Γίνετε φανταστικό !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Τρούφες Μπανόφι !!!



ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα μπισκότα Digestive
2 μπανάνες
2 κουτ σούπας καλά γεμάτες καραμελωμένο ζαχαρούχο!!
2 σοκ κουβερτούρες για την επάλειψη 125γρ η μια!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τα πρώτα 2 υλικά στο μούλτι και το καθένα ξεχωριστά.
Τα βάζετε σε ένα μπολ ανακατεύεται με την καραμελωμένο ζαχαρούχο και κάνετε μπαλάκια
Βάζετε λίγο στο ψυγείο να σφίξουν και κάνετε την επικαλύψει με την σοκολάτα αφού πρώτα τις έχετε λιώσει σε μπεν μαρι και ανακατέψει με δυο κουταλιές σούπας λάδι για να μπορείτε να δουλεύετε καλύτερα την σοκολάτα..!!
Γαρνίρετε με λίγο ακόμα ζαχαρούχο από πάνω!!

Filitsa Zar‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".