Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Κοτόπιτα !!!



Κοτόπιτα !!!
Για το φύλλο χρειαζόμαστε ένα ποτήρι νερό 3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας ξύδι,  αλεύρι ειδικό για πίτες -ολα μαζί σε μπολ με τελευταίο το αλεύρι όσο πάρει να γίνει μία ζύμη μαλακή.


Για την γέμιση
3 στήθη κοτόπουλο βρασμένο ,400 γραμμάρια μαλακό τυρί ότι θέλουμε ,μία κρέμα γάλακτος 250 gr ,μια Φλωρίνης πιπερια ψιλοκομμένη,4 αυγά αλάτι πιπέρι μία πρέζα κουρκουμά.
Εκτέλεση γέμισης.




Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα στήθη από το κοτόπουλο και ρίχνουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε αυτό.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το φύλλο το οποίο το ανοίγουμε πολύ λεπτό και μεγάλο και το βάζουμε σουρωτό και να εξέχει γύρω γύρω για να την κλείσουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε πάλι με το φύλλο σουρωτό .
Λαδώνουμε την επιφάνεια με πινέλο και την κόβουμε σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μ΄λεχρι να ψηθεί και να ροδίσει..
Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό από Ράνια Κουρού-Οι Χρυσοχέρες -ηδες

Γαλατόπιτα !!!



Γαλόπιτα πραγματικά το κάτι άλλο !!!

Υλικά:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας,
2 λίτρα γάλα
λίγο αλάτι
1 φλ, ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
3 αβγά.

Ρ'ιχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα το αλάτι το βούτυρο την βανίλια και την ζάχαρη και μόλις αρχίζει να βραζει ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατευουμε συνεχεια.
Μόλις πηξει το βγάζουμε απο το μάτι για να κρυώσει .
Αφού κρυώσει ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε.
Σε ενα ταψί στρώνουμε ενα φύλλο λίγο λάδι(ηλιελαιο) ζάχαρη και κανέλα από πάνω.
Πάλι  φύλλο λάδι ζάχαρη κανέλα .
Αυτό το κάνουμε με τα μισά φύλλα.
Μετά ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία δηλ.ένα ένα .
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20'.

Εκτέλεση φωτό από  Konstantina Basi‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Εκτέλεση φωτό από  Konstantina Basi‎ ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπισκοτάκια σαν κουραμπιεδάκια !!!




ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΡΙΦΤΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ 100 γραμμαρισ βουτυρο μαλακο αγελαδινο,70 γραμμαρια αχνη ζαχαρη και το χτυπαμε στο μιξερ 5 λεπτα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε 155 γραμμαρια.αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο και το ζυμωνουμε!
Πλαθουμε μπαλιτσες και τις τοποθετουμε στην.λαδοκολα!



Τα βαθουλωνουμε  στην μεση με μια μικρη ξυλινη κουταλα και τα ψηνουμε στου 200 βαθμους προθερμασμενο για 10 λεπτα!
Οταν κρυωσουν τοποθετουμε μαρμελαδα!!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Cookies Μπισκότα !!!





Φτιάξτε τα πιο εύκολα Cookies με κομματάκια Σοκολάτας (Συνταγή Ζαχαροπλαστείου)
Cookies! Τα αγαπημένα μπισκότα μικρών και μεγάλων με εύκολη και λαχταριστή συνταγή. !!!




Υλικά (Ingredients):
-90 γρ. βούτυρο, κρύο (90 g butter, cold)
-120 γρ. ζάχαρη (120 g sugar)
-225 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. (225 g plain-flour)
-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1/2 tsp. baking powder)
-1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (1/2 tsp. baking soda)
-1 πρέζα αλάτι (1 pinch of salt)
-1 βανιλίνη (1 vanillin)
-1 αυγό (1 egg)
-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (100 g milk chocolate chips)


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/qgFQrsIHV8w









St. Tropez by Scandinavianz https://soundcloud.com/scandinavianz
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported  — CC BY 3.0
Free Download / Stream: https://bit.ly/st-tropez-scandinavianz
Music promoted by Audio Library https://youtu.be/9e2OuMYNiD8

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Μάμφινς με γλάσο σοκολάτας !!!




ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
4 αυγα,
9 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι,
1 βανιλια,
100 γραμμαρια βουτυρο λιωμενο.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα.1 λεπτο!
Ριχνουμε.3 κουταλιες ζαχαρη και χτυπαμε μισο λεπτο!
Ριχνουμε.3 κουταλιες ζαχαρη και χτυπαμε 1 λεπτο!
Ριχνουμε.3 κουταλιες.ζαχαρη και χτυπαμε να αφρατεψει να στεκεται να ασπρισει το μιγμα!
Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι φαριναπ και την βανιλια!
Ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ!
Στην συνεχεια τοποθετουμε το βουτυρο σε μπολ και ριχνουμε το μιγμα.σε.3 δοσεις ανακατευοντας πολυ απαλα!
Τα τοποθετουμε σε φορμακια μειγμα στο καθενα φορμακι μιγμα μεχρι την μεση και τα ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο για 15 λεπτα φυσικα τον φουρνο!



ΓΛΑΣΣΟ:
Λιωνουμε σε μπεν μαρι 150 γραμμαρια κουβερτουρα με 1 κουταλια βιταμ!
Την αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου για 3 λεπτα ανακατευοντας και στην συνεχεια με το κουταλι βαζουμε στο καθενα!
Τελος εαν θελουμε ριχνουμε τρουφα!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπανόφι ατομικά !!!



Μπανόφι !!! Εύκολο και αγαπημένο!!!!

Υλικά για 12 μπολάκια:
1 και μισό πακέτο μπισκότα
150 γραμμάρια βιταμ λιωμένο
Κανω τα μπισκότα σκόνη στο μουλτι και τα ανακατεύω με το βιταμ.
Τα κάνω βάση για το γλυκό.
Σε κάθε μπολάκι βάζω από 2 κουταλιές της σούπας.
1 έτοιμο καραμελωμενο ζαχαρουχο,το ζεσταίνω σε μπεν μαρί βάζω από μια κουταλιά πάνω από το μπισκότο και μετά χρησιμοποίησα 4 μπανάνες ώριμες.
Τις ψιλοέκοψα και τις έβαλα πάνω από το ζαχαρουχο και μετά χτύπησα μια μεγάλη κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη και έβαλα από πάνω και έγινε τέλειο!!!

Εκτέλεση φωτό από Maria Filintatzi‎ Χρυσές Συνταγές

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα !!!

·

Κολοκυθάκια γεμιστά κατσαρόλας με κρέμα τύπου μπεσαμέλ αυγολέμονο. !!


ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Μισό κιλό χοιρινό κιμά
Ένα ματσάκι άνηθο
Μισό ματσάκι μαϊντανό (εγώ δε βάζω,γιατί μας αρέσει η γεύση του άνηθου)
Δυο κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Μια ντομάτα στο τρίφτη
Ένα φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
(Βάζω κίτρινο γιατί το θέλουμε σπυρωτο,αλλά του πάει και το Καρολίνα)
Το γέμισμα των κολοκυθιων ψιλοκομμένο.
Ένα φλυτζάνι τσαγιού λάδι (μπορείτε να βάλετε το μισό στη γέμιση και το μισό στη κατσαρόλα.
εγώ που τα θέλω λαδερα βάζω όλο το φλυτζάνι στη γέμιση και στη κατσαρόλα ένα τέταρτο του φλυτζανιου έξτρα)
Ένα φλυτζάνι νερό
Αλάτι,πιπέρι).
.
Αδειάζω τα κολοκύθια κόβοντας τα στη μέση για να μπορώ να τα αδειάσω καλά έως κάτω κάτω (το γέμισμα το ψιλοκόβω μέσα)
Φτιάχνω τη γέμιση τα βάζω στη κατσαρόλα,προσθέτω το λάδι και ένα ποτήρι νερό και βράζω το φαγητό έως να κρατάει το ρύζι,δηλαδή όταν σβήνω το μάτι το ρύζι και το κολοκύθι κρατάνε,δεν είναι παραβρασμενο,γιατί έτσι μας αρέσει.

Η κρεμουλα τύπου μπεσαμέλ είναι η εξής:
Μια κουταλιά βούτυρο
Δυο κουταλιές αλεύρι
Δυο ποτήρια γάλα
Αλάτι,πιπέρι.

Τα βράζουμε έως να δέσει η σάλτσα και στο τέλος εκτός ματιού ρίχνω ένα κρόκο αυγού και το χυμό ενός λεμονιού,γρήγορα για να μη γίνει ομελέτα το αυγό και μετά το ξαναβάζω στο μάτι να βράσει λίγο το αυγουλακι να μη μυρίζει.

Εκτέλεση φωτό από Κικη Τριλυρακη‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ