Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021

Γαλακτομπούρεκο !!!!


  ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ !!!!!!

Η ΣΥΝΤΑΓΗ!! 

ΚΡΕΜΑ::

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα,100 γρ ζαχαρη να ζεσταθουν!

Ριχνουμε βροχυδωντας 200 γρ σιμιγδαλι χοντρο ανακατευουμε γρηγορα!

Οταν την κατεβαζουμε ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 50 γρ βουτυρο αγελαδινο!

Ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!!! 

Βουτυρωνουμε το ταψι (28)!!!

Λιώνουμε 250 γρ βουτυρο!

Παιρνουμε τα φυλλα κρουστας Βηρυτου και τα ανοιγουμε!

Βαζουμε το πρωτο φυλλο στο ταψι και το ραντιζουμε με βουτυρο!

Πανω το δευτερο ραντισμα!

Συνολικα 5 φυλλα!

Ριχνουμε την κρυα κρεμα!

Κλεινουμε με 7 συνολικα φυλλα!

Κλεινουμε τα πλαινα!!!!

Το βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα!

Το βγαζουμε το ραντιζουμε και το ψηνουμε στους 180 προθ.αντισ μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει καλα!! 

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη ενα μισο λεμονι 1 ξυλακι κανελας για 5 λεπτα!!

Σιροπιαζουμε καυτο γλυκο κρυο σιροπι! 

Εκτέλεση φωτ'ό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Γλυκό καρύδας σπέσιαλ !!!


ΣΠΕΣΙΑΛ ΓΛΥΚΟ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ 

Υλικα και Εκτελεση παντεσπανι:::: 

4 αυγα,

125 γρ ζαχαρη,

50 ml σπορελαιο, 

155 γρ αλευρι,

1 φ.μπεικιν,

1 βανιλια!!

 Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να φουσκωσουν!

Ριχνουμε το σπορελαιο χτυπαμε 1 λεπτο!

Τελος τα υπολοιοα κοσκινισμενα!!!

Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι η πυρεξ (26) και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχαρα για 25 λεπτα!

Το βγαζουμε το αφηνουμε 5 λεπτα θερμοκρασια δωματιου και βαζουμε σε ενα μπολ 2 φλ.τσ.γαλα φρεσκο με 50 γρ ζαχαρη τα ανακατευουμε καλα και στην συνεχεια τρυπαμε καλα το παντεσπανι με ξυλακι απο σουβλακι και το σιροπιαζουμε σιγα σιγα! 

ΚΡΕΜΑ:

1 λιτρο γαλα,

5 κ.σ.ζαχαρη 

4 κ.σ.γεματες καστερ η κορν φλαουρ ,

2 κ.σ.γεματες αλευρι,

1 βανιλια,

50 γρ βουτυρο,


50 γρ καρυδα,

1 φακελακι γκαρνι σκονη!!!! 

Διαλυουμε το καστερ και το αλευρι σε λιγο απο το κρυο γαλα σε ενα μπολ!

Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει !

Ριχνουμε το μείγμα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο,την καρυδα!

Ανακατευουμε και την αφηνουμε να κρυωσει!

Στην συνεχεια την αφρατευουμε με το μιξερ!

Ριχνουμε την σκονη γκαρνι και λιγο γαλα και την χτυπαμε!

Τελος την ριχνουμε πανω στο γλυκο!!Και φυσικα τελειωμα ριχνουμε μπολικη καρυδα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κριθαρότο με λαχανικά !!!


 Κριθαρότο με λαχανικά.. έγινε πολύ νόστιμο γρήγορο και εύκολο φαγάκι !!!

Υλικά
250gr κριθαράκι ολικής άλεσης
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλα λευκά μανιτάρια
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1-2 ντομάτες χωρίς φλούδα
1 κ.γ. βούτυρο γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι πιπέρι
1 ζωμό λαχανικών προαιρετικά
Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια... Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε... Προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο τα μανιτάρια, και αφήνουμε να σοταριστούν... Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί... Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου..ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης το κριθαράκι αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά... στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ζεστό μαζί με το ζωμό λαχανικών λίγο λίγο μόλις το τραβήξει ξαναρίχνουμε.... Μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι...τέλος προσθέτουμε Το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και σβήνουμε τη θερμοκρασία... Σερβίρουμε με τυράκι και καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχερες-ηδες

Φρικασέ με αγκινάρες διαφορετικό ..!!!


Φρικασέ με κουνελάκι και αγκινάρες όνειρο!!👌👌 Πολύ ελαφρύ και νόστιμο για όσους αποφεύγουν το κόκκινο κρέας... έγινε μπουκιά και συχώριο 😋το φτιάχνω πολλά χρόνια και μας αρέσει πολύ!!😋👍

Υλικά
1,5 κιλό κουνέλι
500 γρ αγκινάρες καθαρισμένες
1 ξερό κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 λεμόνι το χυμό
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.
Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο πολύ καλά... σβήνουμε με το κρασί, κι όταν εξατμιστεί ρίχνουμε ζεστό νερό ίσα να κρύβει το κρέας... σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 35-40 λεπτά ...
στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και ανακατεύουμε... αφήνουμε να ψηθούν, και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο... χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, και ζωμό από τη κατσαρόλα... ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το φαγητό μας... κουνάμε την κατσαρόλα πάνω στη εστία και κλείνουμε τη θερμοκρασία... αφήνουμε για 5-10 λεπτά και σερβίρουμε..✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχερες -ηδες

CHEESECAKE διαίτης χωρίς ζάχαρη, ελαφρύ νόστιμο !!!


CHEESECAKE διαίτης χωρίς ζάχαρη, ελαφρύ νόστιμο και πολύ γευστικό !!!!😋


Υλικά
1 πακέτο digestive χωρίς ζάχαρη
100 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 συσκευασία φρούτα του δάσους
5 κ.σ. κόφτες στέβια στη κρέμα
2 κ.σ. στα φρούτα του δάσους
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό μισού λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο... στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 25 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο....✓✓
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια πολύ καλά... στην συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί...την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο...✓✓
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα φρούτων... ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους με τη στέβια σε μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά... διαλύουμε με 2 κ.σ. νερό 1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να δέσει... αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα... πρέπει να μείνει τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να το κόψουμε..✓✓

Το μπισκότο δεν μου έδεσε καλά γιατί έβαλα λιγότερο βούτυρο εις γνώσιν μου... κανονικά μπαίνει όσο λέω στα υλικά!! Έγινε πολύ νόστιμο με ωραία υφή και γεύση η κρέμα..👍😋😋 Δείτε λιγότερα

CHEESECAKE διαίτης χωρίς ζάχαρη, ελαφρύ νόστιμο και πολύ γευστικό 😋
Για να γλυκάνουμε τη μέρα μας ❤

Υλικά
1 πακέτο digestive χωρίς ζάχαρη
100 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 συσκευασία φρούτα του δάσους
5 κ.σ. κόφτες στέβια στη κρέμα
2 κ.σ. στα φρούτα του δάσους
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό μισού λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο... στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 25 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο....✓✓
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια πολύ καλά... στην συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί...την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο...✓✓
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα φρούτων... ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους με τη στέβια σε μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά... διαλύουμε με 2 κ.σ. νερό 1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να δέσει... αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα... πρέπει να μείνει τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να το κόψουμε..✓✓

Το μπισκότο δεν μου έδεσε καλά γιατί έβαλα λιγότερο βούτυρο εις γνώσιν μου... κανονικά μπαίνει όσο λέω στα υλικά!! Έγινε πολύ νόστιμο με ωραία υφή και γεύση η κρέμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψαρόσουπα με φρέσκους μπακαλιάρους !!!


Ψαρόσουπα με φρέσκους μπακαλιάρους έφτιαξα σήμερα κι έγινε Μπουκιά και συχώριο 😋👌 κοπιάστε να φάμε 🍴🍷
Χωρίς ρύζι... σαν κακαβιά!!

Υλικά
2 μεγαλούτσικους μπακαλιάρους
4-5 καρότα
1-2 πατάτες
1 μικρή ντομάτα
1-2 κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Χυμό λεμονιού
1 κ.γ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο νερό περίπου...4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και τη ντομάτα κομμένη στα 4 .... μόλις βράσει προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, τα καρότα, και βράζουμε 10 λεπτά...στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες το σέλινο, και προς το τέλος το ψάρι... βράζουμε για 10 με 15 λεπτά επιπλέον και κλείνουμε τη θερμοκρασία.... τραβάμε το ψάρι με τα λαχανικά, και χτυπάμε λίγο ελαιόλαδο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε από πάνω...✓✓✓
Κατόπιν διαλύουμε το κορν φλάουρ σε χυμό λεμονιού το ρίχνουμε στο ζωμό που έμεινε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε...✓✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Αρνάκι με πατάτες ψητό !!!


Αρνάκι με πατάτες ψητό... λουκουμάκι😋😋 νομίζω δεν χρειάζεται αναλυτική συνταγή, εξάλλου το αρνάκι δεν θέλει πολλά για να νοστιμησει... είναι από μόνο του γευστικό 👍👍

Έβαλα λοιπόν αλάτι πιπέρι χυμό λεμονιού θυμαράκι, ρίγανη ελαιόλαδο ανακάτεψε πολύ καλά, έβαλα νεράκι και το σιγόψισα στους 200 βαθμούς για 1,30 ώρα... Μπουκιά και συχώριο !!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ