Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

CHEESECAKE διαίτης χωρίς ζάχαρη, ελαφρύ νόστιμο !!!


CHEESECAKE διαίτης χωρίς ζάχαρη, ελαφρύ νόστιμο και πολύ γευστικό !!!!😋


Υλικά
1 πακέτο digestive χωρίς ζάχαρη
100 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 συσκευασία φρούτα του δάσους
5 κ.σ. κόφτες στέβια στη κρέμα
2 κ.σ. στα φρούτα του δάσους
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό μισού λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο... στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 25 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο....✓✓
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια πολύ καλά... στην συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί...την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο...✓✓
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα φρούτων... ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους με τη στέβια σε μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά... διαλύουμε με 2 κ.σ. νερό 1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να δέσει... αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα... πρέπει να μείνει τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να το κόψουμε..✓✓

Το μπισκότο δεν μου έδεσε καλά γιατί έβαλα λιγότερο βούτυρο εις γνώσιν μου... κανονικά μπαίνει όσο λέω στα υλικά!! Έγινε πολύ νόστιμο με ωραία υφή και γεύση η κρέμα..👍😋😋 Δείτε λιγότερα

CHEESECAKE διαίτης χωρίς ζάχαρη, ελαφρύ νόστιμο και πολύ γευστικό 😋
Για να γλυκάνουμε τη μέρα μας ❤

Υλικά
1 πακέτο digestive χωρίς ζάχαρη
100 γρ βούτυρο γάλακτος
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 γιαούρτι στραγγιστό
1 συσκευασία φρούτα του δάσους
5 κ.σ. κόφτες στέβια στη κρέμα
2 κ.σ. στα φρούτα του δάσους
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό μισού λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο... στρώνουμε σε αποσπώμενη φόρμα 25 εκατοστών και βάζουμε στο ψυγείο....✓✓
Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα τυριού, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη βανίλια πολύ καλά... στην συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί...την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο...✓✓
Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα φρούτων... ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους με τη στέβια σε μικρή κατσαρόλα με ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά... διαλύουμε με 2 κ.σ. νερό 1 κοφτό κουταλάκι κορν φλάουρ, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε να δέσει... αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα... πρέπει να μείνει τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο για να το κόψουμε..✓✓

Το μπισκότο δεν μου έδεσε καλά γιατί έβαλα λιγότερο βούτυρο εις γνώσιν μου... κανονικά μπαίνει όσο λέω στα υλικά!! Έγινε πολύ νόστιμο με ωραία υφή και γεύση η κρέμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ