Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Φέτες πορτοκαλιού βουτηγμένες σε σοκολάτα !!!!


 
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ-ΚΑΠΟΙΑ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;;;;;ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!!!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ::

500 γρ πορτοκαλια μικρα σφιχτα,

500 γρ χυμο φρεσκων πορτοκαλιων περασμενο απο σιτα,

500 γρ ζαχαρη,

130 m l νερο,

μισο λεμονι το χυμο του,

500 γρ κουβερτουρα!!!!     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλενουμε και ξυνουμε καλα τα πορτοκαλια και τα πλενουμε !!!!

Τα βραζουμε 3 φορες απο 5 λεπτα!!!!

Τα βαζουμε στο στραγγιστήρι και στην συνεχεια τα κοβουμε σε φετες λεπτες!!!!    

Βαζουμε το νερο,την ζαχαρη,τον χυμο πορτοκαλιου το χυμο λεμονιου να βρασει !!

Μολις αρχισει να βραζει ριχνουμε τις φετες!!!

Βραζουμε για 25 λεπτα  να δεσει να γυαλισουν οι φετες!!!   

Τις βγαζουμε πανω σε σχαρα απο κατω βαζουμε ενα ταψι !!!!  

Αφου στραγγισουν οπως ειναι στην σχαρα τις βαζουμε στο ψυγειο να παγωσουν!!!!!         

Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι εαν θελουμε ριχνουμε λιγο λαδι η την αφηνουμε ετσι!!!    Βγαζουμε τις φετες απο το ψυγειο και βουταμε την καθε μια στην λιωμενη σοκολατα!

Τις βαζουμε πανω σε λαδοκολα και στην συνεχεια παλι στο ψυγειο!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni Tsanaktsidou  ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!


Κολοκυθοκεφτέδες μούρλια !!!

 
Πολύ ωραίοι πεντανόστιμοι μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες σήμερα που ξετρελάθηκαν όλοι !!!


ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα στρογγυλλά κολοκυθάκια .
Τα άφησα να στραγγίξουν και τα έστυψα πολύ καλά.
Σε μπολ έβαλα τα στυμμένα κολοκυθάκια ,1 αυγό ,λίγη τριμμένη φέτα ,κλβνάρια πολύ ψιλοκομμένα μαιντανού ,άνηθου,δυόσμου φρέσκου.

.



Επίσης πρόσθεσα 1 κουταλιά κοφτή σούπας μπέικιν πάουντερ,2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια μέτρια ,ι σκελίδα τριμμένη σκόρδο,5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ,αλάτι πιπέρι και λίγο κουρκουμά.
Τα ανακάτεψα με ένα κουτάλι και πρόσθεσα αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να πλάθονται με το μάτι.
.


.


Εβαλα να κάψει το λάδι και έπλασα πλατσουκωτούς κεφτέδες ,αλεύρωσα και τίναξα το περιττό αλεύρι
Τηγάνισα από την μία πλευρά και μόλις ψηθήκανε γύρισα και από την άλλη μεριά.
Καθώς τους έβγαζα από το τηγάνι τους ακούμπησα για λίγο σε χαρτί κουζίνας ..και οταν πήγα να τους βάλω σε πιατέλα είχαν εξαφανιστεί !!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εύκολα και νηστίσιμα αλμυρά κουλούρια με ελιές ένα υπέροχο σνακ !!


Ελάτε να φτιάξουμε εύκολα αλμυρά κουλούρια με ελιές για όλες τις ώρες!!! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές με τυρί τριμμένο κατά προτίμηση κεφαλοτύρι ή καρότο!!!


  Υλικά
-500gr αλεύρι φαρίνα
-100gr ελιές ψιλοκομμένες
-170ml λευκό κρασί
-150ml ηλιέλαιο
-50gr μαργαρίνη
-1κτσ ζάχαρη
-1κτγ κοφτό αλάτι
-μοσχοκάρυδο


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/a6Ij6El8nRo

Μπάρες υγιεινές με κακάο ταχίνι και μέλι !!!


Υγιεινές μπάρες με κακάο, ταχίνι και μέλι. Απλά όνειρο.... !!!

Υλικά

2/3 κούπας μέλι
1/2 κούπα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη📌 εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας
1/4 κούπας κακάο
1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες corn flakes ή δημητριακά ρυζιού
1 κούπα σταγόνες ή τριμμενη μαύρη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι,το ταχίνι,την μαύρη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια ώσπου να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το κακάο,την βανίλια και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε και την βρώμη και συμπληρώνουμε λίγα λίγα τα δημητριακά.Όταν δούμε οτι αρχίζει να γίνεται σκληρό σταματάμε να προσθέτουμε δημητριακά και προσθέτουμε τα 2/3 της κούπας με τις νιφάδες σοκολάτας.Επειδή το μείγμα είναι ζεστό η σοκολάτα θα αρχίσει να λιώνει και να ενσωματώνεται με το μείγμα γι'αυτό αν θέλουμε να μην διαλυθεί εντέλως την ανακατεύουμε ελάχιστα.Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αλουμινόχαρτο και το έχουμε λαδώσει.Πασπαλίζουμε την σοκολάτα του έχουμε αφήσει στην άκρη και πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια μας για να απλωθεί καλα και να μην αφήνει κενά.Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.Όταν το βγάλουμε,αναποδογυρίζουμε το ταψί στον πάγκο της κουζίνας,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια και τα τυλίγουμε με μεμβράνη.Διατηρούνται στο ψυγείο για 2 μήνες και στην κατάψυξη για 6 μήνες.Έτοιμα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σπαράγγια ομελέτα !!!!


Πάρα πολύ νόστιμη ομελέτα με σπαράγγια !!!!

Υλικά
Άγρια σπαράγγια
3 αυγά ( δικά μας)
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Παίρνουμε τα σπαράγγια, τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση για να φύγουν τυχόν ζουζούνια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Κατόπιν βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο λάδι και προσθέτουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαραθούν. Δεν τ’ αφήνουμε πολλή ώρα γιατί θα καούν. Χτυπάμε τ’ αυγά, με το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
Αφού ψηθεί η ομελέτα τη βγάζουμε στο πιάτο .
Είναι πάρα πολύ νόστιμη!

  Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα Κασσανδρεια ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Τσουρεκάκια νηστίσιμα !!!!

Νηστίσιμα τσουρεκάκια πολύ αρωματικά αφρός σκέτος !!!

Υλικά

250 ml νερό χλιαρό προς ζεστό

24 γραμ νωπή μαγιά

200 γραμ ζάχαρη

1 κουτ σούπας κακουλέ 

μία πρέζα αλάτι

1 κουτ γλυκού μαχλέπι

1/2 κουτ γλυκού μαστίχα

Αν θέλουμε ξύσμα ενός πορτοκαλιού 

500 με 600 γραμ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις

100 γραμ μαργαρίνη .

Εκτέλεση 

Βάζουμε  στο μπολ την μαγιά 2 κουτ σούπας ζάχαρη το νερό και 2 κουτ σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα καλά και το σκεπάζουμε για 15 λεπτά .

Βάζουμε σε άλλο μπολ 2 ποτήρια αλεύρι και πάνω από το αλεύρι ρίχνουμε το αλάτι ανοίγουμε μία λακουβίτσα και ρίχνουμε την ενεργοποιημένη μαγιά .

Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.

Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα μυρωδικά.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι  

Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο μαλακό και ζυμώνουμε .

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε την ζύμη μας και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία και να μην κολλάει.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και την βάζουμε μέσα .

Την σκεπάζουμε για 2 ώρες .

Συνεχίζουμε βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο  1 εκατοστό πάχος .

Κόβουμε ίσες λωρίδες  και αρχίζουμε ανά τρείς λωρίδες και πλέκουμε τα τσουρέκια πλεξούδες .

Δηλαδή από τις πλεξούδες που πλέκω  με τρεις λωρίδες βγαίνουν 4 μικρά τσουρεκάκια .

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά .

Στο τέλος τα αλείφουμε με γάλα καρύδας ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντίσταση μεσαία σχάρα 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο .

Σε μικρό μέγεθος βγαίνουν 50 τσουρεκάκια .


Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι !!!!


Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι  με σάλτσα λεμονιού .... και έγιναν όνειρο !!!!


Υλικά
1 μέτριο λάχανο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 καρότα μέτρια τριμμένα
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλη κούπα του νες ρύζι γλασέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το λάχανο... Ετοιμάζομαι όλα τα παραπάνω υλικά σε μία μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά... Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, ένα ποτήρι νερό, και λίγο αλάτι... Σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο, και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε στο μισό... Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά... Όταν είναι έτοιμοι, σουρώνουμε σε μικρή κατσαρόλα σιγά-σιγά τα ζουμάκια... Στύβουμε χυμό ενός λεμονιού και διαλύουμε 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ίσως και παραπάνω ανάλογα πόσο ζουμάκι έχουμε και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι... Βάζουμε στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει... Σερβίρουμε με τους λαχανοντολμάδες και καλή μας όρεξη!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ