Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι !!!!


Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι  με σάλτσα λεμονιού .... και έγιναν όνειρο !!!!


Υλικά
1 μέτριο λάχανο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 καρότα μέτρια τριμμένα
1 κολοκυθάκι τριμμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1-2 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλη κούπα του νες ρύζι γλασέ
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε το λάχανο... Ετοιμάζομαι όλα τα παραπάνω υλικά σε μία μεγάλη λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά... Τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω, ένα ποτήρι νερό, και λίγο αλάτι... Σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο, και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε στο μισό... Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά... Όταν είναι έτοιμοι, σουρώνουμε σε μικρή κατσαρόλα σιγά-σιγά τα ζουμάκια... Στύβουμε χυμό ενός λεμονιού και διαλύουμε 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ίσως και παραπάνω ανάλογα πόσο ζουμάκι έχουμε και το ρίχνουμε μέσα στο κατσαρόλι... Βάζουμε στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει... Σερβίρουμε με τους λαχανοντολμάδες και καλή μας όρεξη!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ