Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Μπιφτεκόπιτες με ζυμαράκι που λιώνει στο στόμα !!!!


Μπιφτεκόπιτες που λιώνουν στο στόμα !!!!
Εξαιρετικές μπιφτεκόπιτες για όλες τις ώρες ,για το σχολείο, το κολατσιό ,τη δουλειά...!!!
Το ζυμαράκι μου είναι απίστευτο ...λιώνει σαν τον βαμβάκι στο στομα..!!!


Υλικά για το ζυμαράκι μου..το οποίο κάνει για τα πάντα ...τυροπιτάκια πίτσα πεινιρλι και ότι άλλο έχει να κάνει με ζυμαράκι..!!
Ένα ποτήρι ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι μαγια
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει με το δικό μου ποτήρι μου πήρε 850 γραμμάρια..!!!

.




Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα έριξα πρώτα το χλιαρό νερό με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και την μαγια ανακάτεψα και άφησα 5 λεπτά... Πρόσθεσα ένα ποτήρι του νερού γιαούρτι ένα ποτήρι λάδι ;τα δύο αυγά και το αλάτι χτύπησα με το σύρμα και έριχνα σιγά-σιγά το αλεύρι ...ανακατεύω μέχρι που  γίνει ένας χυλός και στη συνέχεια ανακάτευω με το χέρι... Φτιάχνω ένα ζυμαράκι που είναι σαν βαμβάκι... Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη να φουσκώσει και να ξεκουραστεί...!!!
Παίρνω ζυμαράκι σαν ένα πορτοκάλι μέτριο φτιάχνω μία μπαλίτσα; ακουμπάω πάνω στον πάγκο μου και ανοίγω με τα δάχτυλά μου μία πίτα αρκετά μεγαλούτσικη... Βάζω κάτω-κάτω μία φέτα τυρί του τοστ μισή γαλοπούλα μισό μπιφτέκι (εγώ έβαλα μπιφτέκι ψημένο κοτόπουλο) δύο λεπτές φετούλες πιπεριά και κέτσαπ...Κλείνω δεξιά και αριστερά με τα δάχτυλά μου και ρολάρω για να κλείσει η πιτούλα... Βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφω με 1 κρόκο αυγού... Ψήνω 25 με 30 λεπτά σε αέρα στους 180..!!! 

Συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυρόπιτα εύκολη απολαυστική !!!!


Πολύ ωραία τυρόπιτα εύκολη και απολαυστική ... πιο καλή από του εμπορίου !!!

Υλικά
1 πακέτο φύλλο( βηρυτού)
500 γραμμάρια τυρί φέτα αν θέλετε το μπερδεύεται και με κάτι άλλο. ..βάζω και 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
3 κουτ σούπας βούτυρο( λιωμένο από αιγοπρόβατα Ηπείρου.)
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 αυγά

Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί
Αλείφετε τον πάτο ταψιου και τοποθετείτε κάτω τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρωμένα.

Ρίχνετε εναλλάξ τυρί και φύλλο.. βουτυρώνετε κάθε φορά το φύλλο.. συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει το μείγμα και βάζετε πάνω πάνω δύο τρία φύλλα.

Χτυπάτε τα δύο αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα.
Περιχύνετε την τυρόπιτα με αυτό.. χαράζετε ελαφρά και αφήνεται να πιει τα υγρά της για 10 λεπτά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει η πίτα.

Η συνταγή είναι από Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πατατοκεφτέδες !!!!

Καταπληκτικοί χρυσαφένιοι πατατοκεφτέδες !!!

ΥΛΙΚΑ:
3 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια
2 αυγά
1 κούπα τυρί Μοτσαρέλα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Λαδί για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις πατάτες, τις σουρώνουμε κι έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ όπου τις λιώνουμε με ένα πιρούνι (ή με το πατατοπατιτήρι αν σας βολεύει καλύτερα ).

Σε νέα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες. Ρίχνουμε δύο αυγά, τον μαιντανό, το τυρί και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και ξεκινάμε να πλάθουμε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο μεριές.

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτα Καρακούλα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Τυρόπιτα φόρμας !!!!


 Μία εύκολη τυρόπιτα φόρμας χωρίς κόπο που γίνεται  πολύ αφράτη !!!

Υλικά:
2 πιπεριές ( κόκκινη και πράσινη)
200 γρμ τυρί φέτα,200 γρμ ανθότυρο,50 γρμ σιμιγδάλι ψιλό,1 μπεικιν,500 γρμ φύλλα κρούστας, 4 αυγά,100 γρμ γάλα,100 γρμ λάδι,100 γρμ σόδα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κόβουμε τις πιπεριές μικρά κομματάκια, τρίβουμε τα τυριά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το μπεικιν και ανακατεύουμε , σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και την σόδα και ανακατεύουμε

Στην φόρμα του κέικ βάζουμε 2 φύλλα κρούστας, από πάνω βάζουμε γέμιση, άλλα 2 φύλλα και γέμιση, στην τελευταία στρώση βάζουμε 4 φύλλα αντί για 2 , τρυπάμετις στρώσεις με ένα ξυλάκι και ρίχνουμε το υγρό μείγμα

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ανάλογα με τον φούρνο σας.


Συνταγή από κ. Στελλα Πραβιτα  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ.

Κοτόπουλο μπουτάκια μαριναρισμένα ψητά !!!!

ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΪΔΆΚΙΑ..... ΣΤΑ ΚΆΡΒΟΥΝΑ Η ΣΤΟ ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ Ή ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΖΟΥΜΕΡΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ !!!!
Ένα φαγητό που το αγαπάμε πολύ!!


 Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια, ρίγανη, θυμάρι , μουστάρδα κ τα βάζουμε σε μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες..Εγώ τα άφησα λίγο παραπάνω...Καλό τους κάνει το μαρινάρισμα!!!
Μπορούμε και όλο το βράδυ!!
Τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο ΣΧΑΡΟΤΗΓΑΝΟ ή και στη σχάρα του φούρνου.
Μετά το ψήσιμο στα κάρβουνα τα σβήνουμε με λεμόνι!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πολύ εύκολο γλυκό Φράουλας!!!!


Πολύ γευστικό!Πολύ δροσερό!Πολύ εύκολο γλυκό Φράουλας!!!      

Συνταγή:.     

Μουσκευοντας σε γάλα κρυο φρέσκο μπισκότα πτι Μπερ τα βάζουμε στο ταψί η πυρέξ η και τσερκι (26 ν) δύο σειρές!          

Χτυπάμε  2  φακελάκια γκαρνι σκόνη όπως αναγράφει η συσκευασία η εάν θέλουμε χτυπάμε 300 γρ τυρί Φιλαδέλφεια!

Την βάζουμε πάνω στα μπισκότα την ισιωνουμε απαλά και το βάζουμε ψυγείο να παγωσει καλά!   

 ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:

Πλένουμε 15 φράουλες και τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ.ζαχαρη και το χυμό μισό λεμονιού!

Τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά!   

Στην συνέχεια τις βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τις βράζουμε να μαλακώσουν!

Αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το χτυπάμε στο μουλτι η εάν δεν έχουμε μουλτι το φτιάχνουμε με το χέρι με σύρμα!

Αφήνουμε να κρυώσει βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ρίχνουμε πάνω στην σαντιγύ !

Κόβουμε φράουλες και βάζουμε όρθιες στα πλαϊνά! 

Και στην μέση το γεμίζουμε με ολόκληρες!  

Το βάζουμε στο ψυγείο!        

Κάνουμε το ΖΕΛΕ 2 φακελάκια όπως αναγράφει η συσκευασία και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς!

Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο και με πολύ προσοχή ρίχνουμε το ζελέ πάνω!      

Και φυσικά στο ψυγείο ξανά μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παγωτό χωρίς ζάχαρη σε 2 γεύσεις με μόνο 2 υλικά !!!


 Δείτε και φτιάξτε εύκολο Παγωτό χωρίς ζάχαρη σε 2 γεύσεις με μόνο 2 υλικά !!! Ιδανικό για ανθρώπους που δεν τρώνε ζάχαρη! δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!!!

Υλικά
Για το παγωτό φράουλα
500 γρ κρέμα γάλακτος κρύα (35% λιπαρά)
370 γρ μαρμελάδα φράουλα με στέβια
------------------------------------------
Για το παγωτό πραλίνα
500 γρ κρέμα γάλακτος κρύα(35% λιπαρά)
380 γρ πραλίνα με στέβια(GIANTUIA SISINNI)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/OJRNXoQo0Ns