Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τούρτα χιονούλα ..έτοιμη σε 5 λεπτά με 5 υλικά !!!


 
Μέσα σε 5 λεπτά μόνο ακριβώς φτιάχνουμε  την ωραιότερη γευστική εύκολη ΤΟΥΡΤΑ ΧΙΟΝΟΥΛΑ με 5 Υλικά!!!!!!

Χρειαζόμαστε:

Σαβαγιαρ-

κρεμα Βανίλιας σκόνη κρυα-

Κρεμα γάλακτος-

γαλα-καρυδα! 

.




ΣΥΝΤΑΓΉ:

Βάζουμε σε ένα μπολ 300 ml γάλα φρέσκο κρύο!

Παίρνουμε το πυρέξ η ταψί (26ν) και βουτώντας δευτερόλεπτα τα ΣΑΒΑΓΙΆΡ στο γάλα .

Βάζουμε μια σειρά στον πάτο!

Χτυπάμε 2 λεπτά και την κρέμα βανίλιας όπως αναγράφει η συσκευασία ρίχνουμε μέσα 50 γρ καρύδα! και την βάζουμε πάνω στα σαβαγιάρ!

Βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ ξανά βουτώντας τα δευτερόλεπτα στο γάλα!

Τελειώνουμε χτυπάμε 500 γρ κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής πλήρες με 3 κ.σ.αχνη και την βάζουμε πάνω στα σαβαγιάρ!

Τέλος ρίχνουμε μπόλικη καρύδα!

Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο!

Χρειαζόμαστε:1 και 1/2 πακέτα σαβαγιάρ,

1 φακ.κρεμα βανίλιας,

500 γρ κρέμα γάλακτος,

300 γρ καρύδα,

300 ml γάλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τηγανόψωμα τις γιαγιάς !!!!

..


 Τηγανόψωμα για πρωινό θέλαμε ... και τα έφτιαξα όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα εξαφανίσαμε !!!Δεν υπάρχουν ωραιότερα !!!!

Υλικά για 8 τηγανόψωμα

1 κούπα τσαγιού νερό 

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σουπας ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

3 κούπες τσαγιού κοφτές αλεύρι ότι έχετε 

Γέμιση 

φέτα λιωμένη με το πιρούνι 

Βάζω σε μία λεκανίτσα το νερό ελαφρώς χλιαρό ,την ζάχαρη το αλάτι το λάδι από πάνω σκεπάζοντάς τα εντελώς βάζω το αλεύρι και πάνω από το αλεύρι την μαγιά .

Αρχίζω και ζυμώνω μέχρι να γίνει μία ζύμη να μην κολλάει και να είναι ελαστική ..αν σας κολλάει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι που δεν θα κολλήσει με τα υλικά οπως σας τα λέω .

Εχω προθερμάνει τον φούρνο για λίγα λεπτά σκεπάζω με μεμβράνη κ βάζω το μπολ με την ζύμη για λίγο μέσα στον ζεστό φούρνο μέχρι να φουσκώσει .


Οταν φουσκώσει το βγάζω στο πάγκο και ρίχνω λίγο αλεύρι το ακουμπάω επάνω κ το ζυμώνω λίγο .

Κόβω μπαλίτσες στο μέγεθος μήλου ρίχνω κάθε φορά λίγο αλευράκι ρολάρω την μπάλα στο αλεύρι κ με ένα μικρό πλάστη το ανοίγω σε φύλλο όπως η πίτα από τα σουβλάκια σε μέγεθος .

Εχω τρίψει φέτα βάζω διάσπαρτα επάνω από την πίτα και το κλείνω σαν πουγκάκι στρογγυλό .

Με τον πλάστη το ξαναπατάω και το πλάθω να γίνει μία πολύ λεπτή πίτα πάλι σε μέγεθος οπωςη πίτα στο σουβλάκι .




Βάζω λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι ίσα να λαδωθεί η επιφάνεια και τοποθετώ μία μία την πίτα σε μέτρια φωτιά .

Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά με την βοήθεια δύο πιρουνιών την γυρίζω από την άλλη και μόλις πάρει χρώμα χρυσαφί ..σε λίγα λεπτά ..έτοιμες !!! 

Πολλές φορές τις ετοιμάζω τις τοποθετώ σε δίσκο βάζοντας την μία επάνω στην άλλη αλλά ανάμεσα μία λαδόκολλα τις βάζω μετά σε σακουλάκι μιας χρήσεως και τις τοποθετώ συντήρηση ή κατάψυξη ανάλογα με το πότε θα τις τηγανίσω .Είναι υπέροχες !!!! 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μελιτζανάκι γλυκό κουταλιού !!!


 


Γλυκό κουταλιού Μελιτζανάκι !!!Αυτή την εποχή....υπάρχουν άφθονα.... μικρά.. τρυφερά μελινζανάκια! Ας τα αξιοποιήσουμε κάνοντας τουρσί ή γλυκό !!!


Συνταγή
30 μικρα τρυφερά μελινζ.
1 κιλό και μια κουπα ζαχαρη...
2 1/2 κουπα νερο..
2 βανίλιες
3.κ.σ.λεμόνι
30 μοσχοκάρφια και αμυγδαλάκια καβουρδισμ.

Καθαρίζουμε τα μελινζανάκια ..όπως τις μπαμιες...κανουμε μια μικρη σχισμη....τα πλένουμε και τα βραζουμε 3 φορες απο 10 λεπτα να ξεπικρισουν και να μαλακωσουν...
Βραζουμε το σιρόπι να λιώσει η ζαχ.καρφώνουμε απο 1 γαρυφαλο και 1 αμυγδαλακι στη σχισμή και βραζουμε 5 λεπτα...
Την αλλη μερα βραζουμε αλλα 10 λεπτα να δεσει ...ριχνοντας τη βανιλια και το χυμό...
Εμενα μου αρεσει το μελινζανακι με τη φλουδα μικρο και τρυφερο! Ειναι πιο γευστικο.!
Αν καποιος θελει να το καθαρισει πρεπει να το βαλει στο ασβεστονερο..... ή...αρκετη ωρα σε λεμονι να μη λιωσει.. Επισης αν θελουμε ωραιο πρασινο χρωμα το πρωτο βρασιμο το κανουμε με ενα κομματακι (σαν ρεβυθι) γαλαζοπετρα...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη !!!



Μακαρονόπιτα  Μεσολογγίτικη ...με χοντρό μακαρόνι και χειροποίητο φύλλο  πεντανόστιμη !!!

Για το μεγαλο ταψί της κουζινας:
Βραζουμε μισο πακετο μακαρόνια νο 5 και τα στραγγιζουμε(μισό πακέτο, όχι μισό κιλό)
Ριχνουμε μεσα 2 κουπες γάλα 5 αυγα χτυπημενα λιγο λαδι ή βούτυρο 1 γιαουρτακι, και οτι τυριά και οποια ποσοτητα θελουμε. (εγω έβαλα λιγη φετα λιγο κεφαλοτυρι και λιγο ρεγγατο)

Για το φύλλο :
400 γρ αλευρι γ. ο. χ.
λιγο αλατι
1κ.ξυδι
3κ.λαδι
Νερακι οσο παρει για μια μαλακη ζυμη.
Ζυμωνουμε χωριζουμε σε 3 μπαλακια και ανοιγουμε 3 φύλλα... 2 κατω... βαζουμε τη γέμιση και 1 πάνω... ριχνουμε λιγο λαδακι με 2 κ. γαλα και ψήνουμε σε 220β περιπου 45 λεπτα να ροδισει καλά...

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Ψωμάκια μπριός βαμβάκι !!!

ΤΕΤΟΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΡΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!!!

δόση για
13 με 14 τεμάχια

         ΥΛΙΚΑ
880 γρ.αλευρι για τσουρέκι
180 γρ.γαλα χλιαρό
200 νερό χλιαρό
1,5 φακελάκι ξηρής μαγιάς
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ.ζαχαρη
18 γρ.αλατι
100 γρ.βουτυρο
 ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΛΑΔΌΚΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=ROLfdYo8Ayw&feature=share
 

Το Αυθεντικό Τσιζκεικ Φούρνου!! New York Cheesecake!!

Το Αυθεντικό Τσιζκεικ Φούρνου!! New York Cheesecake!!
Πανεύκολο, Αφράτο, με κρεμωδης  Υφη και χωρίς Μίξερ. Το τσιζκεικ που λατρεύετε Παγκοσμίως και οχι άδικα. Αξίζει να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε. Με ολα τα μυστικά βήμα βήμα για επαγγελματικό Αποτέλεσμα.!!!


Μην Ξεχνάτε τους χρόνους ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ : Στους 180 για 30 ΛΕΠΤΑ μετά χαμηλώνουμε στους 150 για άλλα 30 ΛΕΠΤΑ να πάρει σκουροχρυσαφί χρώμα .Κλείνουμε τον φούρνο αφήνουμε μέσα το Τσιζκέικ για 1 ώρα, βγάζουμε μετά να κρυώσει και μετά ψυγείο για 6 ώρες να σφίξει!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ
Cheesecake New York
Για την Βάση
120 γρ Μπισκότα Digestive
60 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα
400 γρ Κρέμα Τυρί
120 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ γιαούρτι Στραγγιστό+100 γρ Κρέμα γάλακτος
150 γρ Κρέμα γάλακτος
2 Αυγά
2 κουτ Σούπας Κόρν Φλάουερ
3 Βανίλιες
1/4 Απο τον Χυμό λεμονιού

Για την Σως
200 γρ Κατεψυγμένα Φρούτα του δάσους
40 γρ Ζαχαρη κρυσταλλική
1 κουτ Σούπας Νερό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/tzVAOKszzxE
 

Σούπερ γευστικός εύκολος κορμός !!!



Σούπερ γευστικός ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ!!!!!!! 

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ,

125 γρ άχνη ζάχαρη,

5 κ.σ.κακαο,

250 γρ Βιταμ,

1 φλυντζ του ελληνικού καφέ κονιάκ,

200 ml γάλα φρέσκο!

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα!

Βάζουμε στο μπολ το βιταμ-κακαο_αχνη και τα δουλεύουμε!

Ρίχνουμε το κονιάκ!

Τέλος βουτώντας τα μπισκότα δευτερόλεπτα στο γάλα τα σπάμε μέσα στο μείγμα!

Τα ζυμωνουμε όλα μαζί!

Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο! 

Βάζουμε το μείγμα και το κλείνουμε προσπαθώντας να του δώσουμε το σχήμα!

Το βάζουμε στην συνέχεια στην κατάψυξη για όλη νύχτα! 

Την επόμενη φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΣΟ:

100 γρ κρέμα γάλακτος,

100 γρ κουβερτουρα γάλακτος,

1 κ.σ.βιταμ! 

.



Βγάζουμε το κρύο κορμό από την κατάψυξη το βγάζουμε από την λαδόκολλα το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και ρίχνουμε πάνω του το ΓΛΑΣΣΟ!

Διακοσμούμε με ότι θέλουμε η το αφήνουμε σκέτο!

Και στην συνέχεια το βάζουμε ξανά κατάψυξη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!