Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη ...με χοντρό μακαρόνι και χειροποίητο φύλλο πεντανόστιμη !!!
Για το μεγαλο ταψί της κουζινας:
Βραζουμε μισο πακετο μακαρόνια νο 5 και τα στραγγιζουμε(μισό πακέτο, όχι μισό κιλό)
Ριχνουμε μεσα 2 κουπες γάλα 5 αυγα χτυπημενα λιγο λαδι ή βούτυρο 1 γιαουρτακι, και οτι τυριά και οποια ποσοτητα θελουμε. (εγω έβαλα λιγη φετα λιγο κεφαλοτυρι και λιγο ρεγγατο)
Για το φύλλο :
400 γρ αλευρι γ. ο. χ.
λιγο αλατι
1κ.ξυδι
3κ.λαδι
Νερακι οσο παρει για μια μαλακη ζυμη.
Ζυμωνουμε χωριζουμε σε 3 μπαλακια και ανοιγουμε 3 φύλλα... 2 κατω... βαζουμε τη γέμιση και 1 πάνω... ριχνουμε λιγο λαδακι με 2 κ. γαλα και ψήνουμε σε 220β περιπου 45 λεπτα να ροδισει καλά...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ