Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Τηγανόψωμα τις γιαγιάς !!!!

..


 Τηγανόψωμα για πρωινό θέλαμε ... και τα έφτιαξα όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα εξαφανίσαμε !!!Δεν υπάρχουν ωραιότερα !!!!

Υλικά για 8 τηγανόψωμα

1 κούπα τσαγιού νερό 

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά σουπας ζάχαρη

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι 

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

3 κούπες τσαγιού κοφτές αλεύρι ότι έχετε 

Γέμιση 

φέτα λιωμένη με το πιρούνι 

Βάζω σε μία λεκανίτσα το νερό ελαφρώς χλιαρό ,την ζάχαρη το αλάτι το λάδι από πάνω σκεπάζοντάς τα εντελώς βάζω το αλεύρι και πάνω από το αλεύρι την μαγιά .

Αρχίζω και ζυμώνω μέχρι να γίνει μία ζύμη να μην κολλάει και να είναι ελαστική ..αν σας κολλάει προσθέστε ελάχιστο αλεύρι που δεν θα κολλήσει με τα υλικά οπως σας τα λέω .

Εχω προθερμάνει τον φούρνο για λίγα λεπτά σκεπάζω με μεμβράνη κ βάζω το μπολ με την ζύμη για λίγο μέσα στον ζεστό φούρνο μέχρι να φουσκώσει .


Οταν φουσκώσει το βγάζω στο πάγκο και ρίχνω λίγο αλεύρι το ακουμπάω επάνω κ το ζυμώνω λίγο .

Κόβω μπαλίτσες στο μέγεθος μήλου ρίχνω κάθε φορά λίγο αλευράκι ρολάρω την μπάλα στο αλεύρι κ με ένα μικρό πλάστη το ανοίγω σε φύλλο όπως η πίτα από τα σουβλάκια σε μέγεθος .

Εχω τρίψει φέτα βάζω διάσπαρτα επάνω από την πίτα και το κλείνω σαν πουγκάκι στρογγυλό .

Με τον πλάστη το ξαναπατάω και το πλάθω να γίνει μία πολύ λεπτή πίτα πάλι σε μέγεθος οπωςη πίτα στο σουβλάκι .




Βάζω λάδι στο αντικολλητικό τηγάνι ίσα να λαδωθεί η επιφάνεια και τοποθετώ μία μία την πίτα σε μέτρια φωτιά .

Μόλις ψηθεί από την μία πλευρά με την βοήθεια δύο πιρουνιών την γυρίζω από την άλλη και μόλις πάρει χρώμα χρυσαφί ..σε λίγα λεπτά ..έτοιμες !!! 

Πολλές φορές τις ετοιμάζω τις τοποθετώ σε δίσκο βάζοντας την μία επάνω στην άλλη αλλά ανάμεσα μία λαδόκολλα τις βάζω μετά σε σακουλάκι μιας χρήσεως και τις τοποθετώ συντήρηση ή κατάψυξη ανάλογα με το πότε θα τις τηγανίσω .Είναι υπέροχες !!!! 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ