Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας.!!!



Λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας.!!!!

Σοτάρουμε το κρέας στο τηγάνι μέχρι να κοκκινίσει και στη συνέχεια το κρεμμύδι και σκόρδο ...3 με 4 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα... 

αλάτι πιπέρι ρίγανη και σβήνουμε με κρασί. 

Προσθέτω το καρότο και συμπληρώνω με νερό ρίχνετε το χυμό μισού λεμονιού και κλείνω τη χύτρα για περίπου μία ώρα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα γίνεται πολύ μελωμένο και πολύ νόστιμο 👌

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ιφιγένεια Αγραφιώτη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μπριζόλα κόντρα χοιρινή !!!



Μπριζόλα κόντρα χοιρινή που λιώνει στο στόμα!!!

Παίρνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα,τοποθετούμε την μπριζόλα επάνω την αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε ρίγανη και θρούμπι χαράζουμε στη μέση και βάζουμε λεπτές φέτες σκόρδου, στην συνέχεια από πάνω κόβουμε λεπτές φετούλες από ντομάτα ..ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα και σε γκριλ Και βάζουμε το ταψάκι μέσα και αφήνουμε την μπριζόλα να ψηθεί ...δεν γυρίζουμε μόλις σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος... 

Mόλις ξεροψηθεί η μπριζόλα σύμφωνα βέβαια και με το μέγεθος που έχει σερβίρουμε όπως είναι με την ντομάτα από πάνω την περιχύνουμε με το ζουμάκι που έχει το ταψί και λεμόνι....η ντομάτα κρατάει την μπριζόλα ζουμερή και της δίνει μία έξτρα γεύση. 

Γίνεται και η μοσχαρίσια με τον ίδιο τρόπο.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !!!!

Πολύ αφράτο...πολύ εύκολο..πολύ γευστικό,κέικ με μήλα-καρύδια-κανέλα!!!


 
Πολύ αφράτο...πολύ εύκολο..πολύ γευστικό,κέικ με μήλα-καρύδια-κανέλα!!!

       Συνταγή Υλικά:

6 αυγά,

300 γρ ζάχαρη,

200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,

4 μήλα σε κυβακια κομμένα,

1 κ σ κανέλα,

2 κ.γ.μπεικιν,

400 γρ αλεύρι,

μια πρέζα αλάτι!

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ τα μήλα και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε!

Κοσκινιζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι-μπεικιν-κανελα!

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα!

Ρίχνουμε τα μήλα στο αλεύρι και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε!

Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύουμε!

Τελειώνουμε ρίχνουμε σιγα-σιγα σε δόσεις την μαρέγκα και ανακατεύουμε!

Βουτυρωνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί (26 ν) ρίχνουμε το μείγμα!

Και ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!!!  

Όταν το βγάζουμε και μισοκρυωσει πασπαλιζουμε με άχνη ζάχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Γίγαντες στον φούρνο πλακί !!!

Πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο !!!


Για τους γιγαντες πλακι    Χρειαζόμαστε...

500γρ γιγαντες , 

1 κγ κόκκους πιπερι , 

3 καροτα σε ροδελες , 

3 σελερι ,  

3 πιπεριες Φλωρίνης κομμενες σε λεπτες λωρίδες, 

μπόλικο μαϊντανό χοντροκομμενο , 

4 κλωνάρια φρεσκο θυμαρι , 

λιγο ελαιόλαδο


Για την σαλτσα ντομάτας   Χρειαζόμαστε 

4 κσ ελαιόλαδο, 

1 σκελιδα σκορδου ψιλοκομμένη , 

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,  

λιγο μαϊντανό,  

ριγανη , 

μπουκοβο , 

1 κσ πελτέ ντομάτας , 

λιγη ζαχαρη, 

ζωμο λαχανικών, 

αλάτι και πιπέρι !


Βάζετε τους γίγαντες σε μπολ με άφθονο νερό, να μουλιάσουν για 24 ώρες. 

Στραγγίζετε τους γίγαντες και τους βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή έως ότου έχουν σχεδόν μαγειρευτεί. 

Δεν πρέπει να παραβράσουν διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο.

 
Ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας: 

Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το μπούκοβο, τον πελτέ, τη σάλτσα τομάτας, τη ζάχαρη, το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύετε.
Μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 10-12 λεπτά!
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. 

Στραγγίζετε τους γίγαντες και τους ρίχνετε σε ένα μεγάλο ταψί. 

Ρίχνετε μέσα τα καρότα, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης, το μαϊντανό, το θυμάρι και ανακατεύετε. Τέλος περιχύνουμε με το λάδι και το νερό.
Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά με 1 ώρα. 

Στη μισή ώρα ανακατεύετε τα υλικά και βλέπετε αν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον αλάτι και νερό. Το ιδανικό είναι, όταν βγάλετε το φαγητό απο το φούρνο να έχει ζουμί, διότι οι γίγαντες τραβάνε νερό και μετά το ψήσιμο και δεν θέλετε να στεγνώσουν.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από την κουζίνα της Φωτεινούλας  Fotini BahatouriΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αρνάκι στην γάστρα !!!

 Αρνάκι στην γάστρα ξεροψημένο αλλά μαλακό ..πολύ νόστιμο λουκούμι !!!

Βάζουμε το αρνί στην γάστρα κομμένο σε κομμάτια και :

Βάζουμε 

αλατι-

πιπερι-

ριγανη-

χυμο 2 λεμονιών,

5 σκελίδες σκόρδου

6 κ.σ.ελαιολαδο,

λίγο νερό 

Τα ανακατεύουμε καλά σκεπάζουμε κ το βάζουμε  στους 200  να ψήνεται!

Το ανοίγουμε  κατά διαστήματα και το γυρνάμε !

Οταν μαλακώσει κ ψηθεί ξεσκεπάζουμε την γάστρα να ξεροψηθεί .

Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει ,,εμείς με τηγανητές πατάτες κ σαλάτα!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ψωμάκια λεπτά σαν λαγανίτσες αλλά μαλακά !!!


 Βλέπετε πόσο μαλακό βγαίνει που το διπλώνω ...

 ,

Το έφτιαξα 3 φορές μέσα στην εβδομάδα !!! Ενα ψωμάκι που μου είπε φίλη που ζει στην Πόλη το έφτιαξα ,είναι εύκολο ,μας άρεσε ,και σας το δείχνω να το δοκιμάσετε κι εσείς !!!! 

Υλικά 

10 γραμ μαγιά  ξηρή...-ή 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη

20 γραμ ζάχαρη...-ή 1 κουταλιά της σούπας 

500 ml νερό ζεστό .. -ή 2,5φλιτζάνια τσαγιού 

600 γραμ αλεύρι γ.χ ... -ή 5 φλιτζάνια αλεύρι 

8 γραμ αλάτι ...-ή 1 κουταλάκι του γλυκού 

σουσάμι 

Για από πάνω πριν το ψήσιμο 

80 γραμ γιαούρτι ...-ή 3 κουταλιές σούπας 

1 κρόκο αυγού 

.


Βάζουμε την μαγιά την ζάχαρη το ζεστό νερό --οχι καυτό και κόψει η μαγιά--- και τα δουλεύουμε με μία σπάτουλα η αυτό το μηχάνημα που το έχω από την γιαγιά μου ..αν το έχετε .. να διαλυθεί καλά η μαγιά .

Αν δεν το έχετε κάντε το με μία μαριζ απλό ανακάτεμα χρειάζεται .

Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι αμέσως μετά και με μαρίζ ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά ..δεν γίνεται σαν την ζύμη του ψωμιού είναι πιο ελαστική κ μαλακιά .

Δεν ζυμώνουμε αλλά ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε με ένα καπάκι ή πιάτο και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει .

Μόλις περάσει ο χρόνος αλευρώνουμε μία επιφάνεια πάγκου και την αδειάζουμε να μην κολλήσει .

Με μία μαρίζ την κάνουμε  ..σαν να την διπλώνουμε μία από δω μία από κει για λίγα λεπτά ,θα δείτε που θα γίνει σαν ζυμαράκι .

Την κάνουμε στρογγυλή και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια τα οποία τα κάνουμε μπαλίτσες τα ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια μην κολλήσουν κ τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη κ περιμένουμε 10 λεπτά .

 





Παίρνουμε μία μπαλίτσα ,ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο και επάνω στην μπάλα και με το χέρι την ανοίγουμε πιέζοντας την σε σχήμα λαγάνας αλλά πιο λεπτή ..

Με τα δάχτυλα κάνουμε λακουβίτσες και συγχρόνως την μεγαλώνουμε σε μέγεθος .


Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και βάζουμε 2 ψωμάκια .

 Η τελική του όψη για ψήσιμο .


Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι μαζί με τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε καλά .

Με ένα πινέλο περνάμε από πάνω τα ψωμιά όλη την επιφάνεια και με τα δάχτυλα πάλι κάνουμε λακουβίτσες ..βλέπετε πόσο λεπτά τα θέλουμε στην φωτογραφία.

Ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά να τα δείτε να πάρουν χρυσό χρώμα .

Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε κ τα σκεπάζουμε μέχρι να ψηθούν όλα με μία πετσέτα .

Αφού ψηθούν όλα με ένα πινέλο τα περνάμε με λάδι από πάνω και ..έτοιμα !!!!


Μπορούμε να τα κόψουμε κ σε τετράγωνα κομμάτια κ να φτιάξουμε καναπεδάκια ..εμείς τα τρώμε κ σκέτα ή με τυρί ..είναι πολύ ωραία !!!

Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ