Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Κοκκινιστό ζυγούρι !!!


Κοκκινιστό ζυγούρι από μπούτι με κίτρινο ρυζάκι !!


Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας στη χύτρα με νερό...το ξαφρίζουμε και το αφήνουμε να βράσει με ανοιχτή τη χύτρα για 10 λεπτά...
Κατόπιν το σουρώνουμε, ξεπλένουμε τη χύτρα, και κόβουμε 2 κρεμμύδια και δύο σκελίδες σκόρδο σε φετακια μαζί με ελαιόλαδο και σοτάρουμε... προσθέτουμε το κρέας, αλάτι πιπέρι κουρκουμά λίγη κανέλα, δύο φύλλα δάφνη, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα...
Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 2-3 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα... ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου... κατόπιν ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, και κλείνουμε τη χύτρα... βράζουμε για 30 λεπτά...✓✓
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό και σερβίρουμε...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σπανακοτυρόπιτα πεντανόστιμη !!!


Αλλη μία πεντανόστιμη σπανακοτυρόπιτα, με ωραίο χειροποίητο φύλλο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη σφολιάτα.... Και μόνο με ελαιόλαδο αγνό και υγιεινό..Από την κυρία Marina Hatzidaki  


Υλικά και εκτέλεση για το φύλλο
Σε μία λεκάνη βάζουμε 700 γραμμάρια αλεύρι, κάνουμε λακουβίτσα και ρίχνουμε 5 κουταλιές ελαιόλαδο, 5 κουταλιές ξύδι, 1 κουταλάκι αλάτι, και ένα κουταλάκι κοφτό σόδα.... Χλιαρό νερό όσο πάρει... Το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέχρι να δούμε πόσο θα τραβήξει....✓
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη να γίνει λεία και μαλακή τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί...✓✓✓


Υλικά για τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε 3 πράσα ψιλοκομμένα και ένα μεγάλο κρεμμύδι πολύ καλά στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το σπανάκι χοντροκομμένο και αφήνουμε να μαραθεί.... Το βάζουμε σε δυο τρεις δόσεις ώστε να μην κατεβάσει πολλά νερά... Κάθε φορά το βγάζουμε και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος.... Το αφήνουμε να κρυώσει, και προσθέτουμε 2 κουταλιές σιμιγδάλι, 2 αυγά, και 400 με 500 γραμμάρια φέτα καλή θρυμματισμένη με τα χέρια.... Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση, την αφήνουμε στην άκρη και αρχίζουμε τη διαδικασία για τα φύλλα...✓

.



Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο, και το κάθε ένα σε πέντε κομμάτια.... Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι το ανοίγουμε με τη βοήθεια νισεστέ σε μέγεθος ρηχού πιάτου.... Το τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο και λαδώνουμε με μπόλικο λαδάκι... Κάνουμε την ίδια διαδικασία ξεχωριστά 5 φύλλα στο 1 και 5 στο άλλο πιάτο Το τελευταίο δεν το λαδωνουμε... Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.... Κατόπιν παίρνουμε τα φύλλα από το ένα πιάτο όπως είναι και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σιγά-σιγά με τον πλάστη και με τα χέρια να το φέρουμε σε μέγεθος λαμαρίνας.... Το απλώνουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα προσθέτουμε τη γέμιση... τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο σκεπάζουμε την πίτα τσαλακωτά... Κλείνουμε γύρω-γύρω πολύ καλά, λαδώνουμε ραντίζουμε με λίγο νερό και χαράζουμε.... Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα...✓✓✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Marina Hatzidaki  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Παραδοσιακή Πλατσέντα Λέσβου !!!


 Παραδοσιακή Πλατσέντα Λέσβου με τον πιο Εύκολο Τρόπο!!Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Σιροπιαστό γλυκό από την Λέσβο που πραγματικά θα γεμίσει με Αρώματα όλο το Σπίτι!!! Θα πάθετε πλάκα !!!


Πλατσέντα Λέσβου

1 Συσκευασία χωριάτικο φύλλο Χονδρό 550γρ
250 γρ Καρύδια τριμμένα
90 γρ Ελαιόλαδο για άλειμμα των Φύλλων
1 κουτ σούπας κανέλα σκόνη
1/4 κουτ σούπας Μοσχοκάρυδο σκόνη
1/4 κουτ σούπας Γαρύφαλλο σκόνη
Λίγη Μαστίχα Χίου τριμμένη (προαιρετικά)
2,5 κουτ σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ Ελαιόλαδο καυτό

Για το Σιρόπι
700 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
470 γρ Νερό
1 κουτ σούπας χυμό λεμόνι
1 Ξυλάκι κανέλας
1/4 Μαστίχα Χίου τριμμένη

Για Διακόσμηση
100 γρ Καρύδια τριμμένα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/MhYQ3E_KbTs

Κωκ ταψιού σπιτικό αφράτο μαλακό εύκολο επιτυχία εγγυημένη !!!


 Κωκ ταψιού σπιτικό αφράτο μαλακό εύκολο επιτυχία εγγυημένη !!!

Συνταγη
Κωκ ταψιου
Παντεσπανι
6 αβγα
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
2 φλυτζανες αλευρι γ.ο.χ.( ή φαρινα)
2 κ. γλ.bakin (αν δε βαλετε φαρινα)
3-4 βανιλιες
Χτυπαω τα αβγα με τη ζαχαρη και τις βανιλιες
Μετα ριχνω το αλευρι και το bakin
Αδειαζω το μιγμα σε μεγαλο πυρεξ 32 επί 27 όχι μικρότερο που εχω στρωσει μεσα λαδοκολλα και ψηνω στους 160 αερα για μιση ωρα αναλογα το φουρνο
Κρεμα
1 λιτρο γαλα
2 αβγα χτυπημενα
8 κουταλιες σουπας ανθος αραβοσιτου (οχι στιγμης)
1 βιταμ
3-4 βανιλιες
1-1/2 ποτηρι ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας συνεχως μεχρι να πηξει
Γλασο
2 ποτηρια νερο
5-6 κ. σουπας κακαο
4 κ.σ. Ανθος αραβοσιτου
2 κ.σ. βιταμ
1-1/2 φλυτζανα ζαχαρη
Ολα μαζι στην κατσαρολα ανακατευοντας μεχρι να πηξει( αυτο το μιγμα θα γινει αραιο)
Οταν ριξω το παντεσπανι για ψησιμο ξεκιναω τηνκρεμα
Θελουμε ολα να ειναι καυτα
Κοβουμε το ζεστο παντεσπανι στη μεση και ριχνουμε μεσα την καυτη κρεμα
Σκεπαζουμε με το αλλο κομματι απο το παντεσπανι και το παταμε απαλα να ενωσει με την κρεμα
Και στο τελος φτιαχνουμε το γλασο και το ριχνουμε καυτο πανω στο γλυκο
Αφηνουμε το πυρεξ για λιγο να κρυωσει και βαζουμε το γλυκο στο ψυγειο
Δεν κοβεται την ιδια μερα και δε σιροπιαζεται διοτι τα μιγματα εναι καυτα και το παντεσπανι παιρνει την υγρασια που χρειαζεται απο τις κρεμες..


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://m.youtube.com/watch?v=bZPs4nkCkgs&feature=share

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Κέικ με άρωμα μπισκότου !!!

Κέικ με άρωμα μπισκότου !!!

ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
2 φλυτζανια τσαγιου ζάχαρη
250 γραμ βουτηρο της αρεσκείας σας εγω εβαλα lurpak soft αναλατο
μια κουπα τσαγιου γιαουρτι πληρες
500 γραμ αλευρι φαρινα
1 σφηνακι κονιακ
μια χουφτα κοματακια σοκολατα γαλακτος
2 βανιλετες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ενα φακελακι τριμμενο μπισκοτο γιωτης η τριμμενα μπισκοτα της αρεσκειας σας
ADVERTISING

κουβερτουρα με λιγο βουτηρο για το γλασαρισμα

καλο χτυπημα αυγα και ζαχαρη να γινουν σα κρεμα προσθετουμε το βουτηρο

Συνεχιζουμε το χτυπημα ριχνουμε τις βανιλετες το γιαουρτι το κονιακ και σιγα σιγα το τριμμενο μπισκοτο κα μετα χωρις μιξερ το αλευρι σιγα σιγα που μεσα εχουμε ριξει τα κοματια της σοκολατας

ριχνουμε το μειγμα σε βουτηρωμενη φορμα ψηνουμε σε αεροθερμο προθερμασμενο φουρνο στους 170 για 60 λεπτα γαρνιρουμε με γλασο σοκολατας και απο πανω τριμμα μπισκοτου!


Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Anastasia Kyr‎ -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Κατσικάκι με πατατούλες !!!



Κατσικάκι σκέτη γλύκα με πατατούλες φετούλα απαραίτητη κ μπόλικο ψωμί για βούτες στη σάλτσα κ φυσικά καλό κρασάκι 🍷


Σοτάρω το κρέας καλά με ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σβήνω με ένα ποτηράκι κρασί ρίχνω ντομάτες περασμένες από το μουλτι λίγο πελτέ ,αλάτι πιπέρι μπαχάρι κανέλα κρόκο Κοζάνης και λίγο ζεστό νερό σιγοβράζω κ αν χρειαστεί προσθέτω νεράκι ρίχνω κ μερικά ντοματινια κ αφήνω να δέσει η σάλτσα του!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Μοσχομυριστό κέικ μανταρινιού σε 5 λεπτά έτοιμο !!!


 
 Σούπερ αφράτο μοσχομυριστό κέικ μανταρινιού σε 5 λεπτά έτοιμο !!!Μοσχοβόλησε το σπίτι μανταρίνι!!!

ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ.ειναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψακι μακρόστενο φορμακι μιας χρήσης
3 μανταρίνια χωρίς φλούδα
3 αυγά
200 γρ.ζαχαρη
130 καλαμποκελαιο
150 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
1 βανίλια
ξύσμα ενός  μανταρινιού
320 γρ.αλευρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

 ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΆ.
Για το γλάσο θα βάλετε χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού και θα προσθέσετε ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μέτριο γλάσο όχι πολύ πηχτό!!
Μοναδική συνταγή της κ. Γκολφω Νικολού !!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c