Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Μηλόπιτα τριφτή φανταστική !!!


 Έφτιαξα για πρώτη φορά μηλόπιτα τριφτή..έγινε φανταστική!!!!! 

ΥλικάΓια τη ζύμη:


1 φαρίνα που φουσκώνει μόνη της (ή 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
250 γρ βούτυρο γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 μεγάλο αυγό
Για τη γέμιση:
4-5 μήλα κόκκινα, μέτρια σε μέγεθος (εγώ προτιμώ τα pink lady)
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη (άσπρη ή καστανή ή μισή-μισή)
1 κοφτή κουταλιά κανέλα
‘Ενα ταψί 25 εκ και άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις και βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε με ένα πιρούνι τη ζάχαρη και τη φαρίνα (ή το αλεύρι και το μπέικιν). Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. 

Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα ζύμης.
Χωρίστε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη, αφήστε το ένα τρίτο καλυμμένο να ξεκουραστεί στον πάγκο της κουζίνας ή στο ψυγείο. Απλώστε την υπόλοιπη ζύμη, κομμάτι-κομμάτι, με τα χέρια σας στο ταψί. 

Θα καλύψετε όλο το ταψί και μαζί λίγο από τα πλαϊνά ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν βάση τάρτας.
Στο ίδιο μπολ, τρίψτε τα μήλα (με ή χωρίς τη φλούδα) περνώντας τα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού.
Σφίξτε τα με τα χέρια σας και στραγγίστε ώστε να φύγουν τα περίσσια υγρά και προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατέψτε καλά και γεμίστε το ταψί.
Τρίψτε το υπόλοιπο ζυμάρι πάνω από τα μήλα με τα χέρια σας, ώστε να σχηματιστούν ακανόνιστα ψίχουλα. 

Προσέξτε να σκεπάσετε τη γέμιση ομοιόμορφα με τα ψίχουλα ζύμης.
Ψήστε στη μεσαία/κατω σχάρα για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. 

Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας όρεξη!❤️‼️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ξένια ΔάρραΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυροπιτάκια βραχάκια η παλιά μαμαδίστικη συνταγή !!!


 Κοπιάστε για Τυροπιτάκια βραχάκια η παλιά μαμαδίστικη συνταγή !!!!

Υλικά
1 φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ (500 γρ)
2 αυγά μεγάλα σέ θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο βάζω εγώ
3/4 από το κεσεδάκι με ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
400 γρ.τυρι φέτα τριμμένη
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι η γραβιέρα

Επικάλυψη
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι
ψήσιμο στους 180 έως 190 βαθμούς εστία πάνω κάτω ,ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο σας


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ ... https://m.youtube.com/watch?v=QoHzZTIQZT4&feature=share

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο!!!


 Κέικ με κακάο και σοκολατένιο γλάσο!!!


Υλικά.
1  φαρινα γιωτης 500 γρ.
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο.
1 ποτήρι γάλα.
2 ποτήρια ζάχαρη.
5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
3 κουταλιές της σούπας κακάο.
1 βανίλια
Εκτέλεση.
Χτύπησα τα ασπράδια με μια κουταλιά της σούπας νερό και λίγο αλάτι σε μαρέγκα 5 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη, σταδιακά έριξα τους κρόκους το καλαμποκέλαιο το γάλα τέλος τη φαρινα με τη βανίλια, κρατεισα λίγο μείγμα και πρόσθεσα το κακάο , έβαλα το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι 26 εκατοστά έψησα στους 180 βαθμούς αντίσταση 50 λεπτά.
Για το γλασο ελιωσα 1 κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Κατερινα ΜαδικαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κλέφτικο με κοτόπουλο !!!


 Κλέφτικο με Κοτόπουλο...❣❣❣


2 στηθη Κοτόπουλο φιλέτο κομμενα σε μερίδες
4-5 μικρες πατάτες με την φλουδα κομμένες
2 κρεμμυδια σε ροδέλες
2 πιπεριες Φλωρίνης κομμένες
2 πιπεριές πρασινες κομμένες
Ντοματίνια κομμενα στην μεση
250 γρ. Κασέρι πικάντικο κομμενο σε κύβακια
Αλάτι
Πιπερι
Κουρκουμά
Παπρικα καπνιστή
Ελαιόλαδο
Ανακατεύουμε ολα τα υλικα μαζι... παιρνουμε 2-3 φυλλα αλουμινοχαρτο, το βαζουμε σαν βάση και από πανω λαδόκολλα... ριχνουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, κλεινουμε σε μορφή φακέλου και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αερα για μιάμιση ώρα περίπου... μολις περασει η ωρα ωρα το ανοιγουμε προσεκτικά να μην χαθούν τα ζουμιά του και ψηνουμε ακομα για 20- 30 λεπτα μεχρι να πάρει ενα ωραιο χρωμα....

Εκτέλεση φωτό συνταγή ..ΟΙ ΓΕΎΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ 

Σπιτικό Baileys !!!


 Σπιτικό Baileys
ΥΛΙΚΑ

1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα ουίσκι
1 κ.σ. γεμάτη σιρόπι σοκολάτας παχυρευστη
1 κ.γ. γεμάτο στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το σιρόπι, τον καφέ που καλό είναι να τον έχουμε θρυμματίσει στο multi, το εκχύλιμα βανίλιας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 1- 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αν το χτυπήσουμε δυνατά και πολύ, υπάρχει ο κίνδυνος η κρέμα γάλακτος να σφίξει περισσότερο από όσο πρέπει.
το αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ωρες τουλαχιστον να δέσουν τα αρώματα και οι γεύσεις πριν το σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2-3 μήνες κλεισμένο σε μπουκάλι.


Συνταγή φωτό εκτέλεση από  κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – Οι Γεύσεις της Ελένης

Εύκολες Χιονούλες !!!



Εύκολες Χιονούλες από Τζένη Τσανακτσιδου!!      

Υλικά:

2 κουτιά  ζαχαρουχο γάλα,

300 γρ καρύδα+ 

200 γρ για επικάλυψη και φυσικά τα κερασακια!   

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ τα ζαχαρουχο! 

Ρίχνουμε σιγά+σιγά την καρύδα και ανακατεύουμε!!

Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγωσει για 45 λεπτά!      

Ρίχνουμε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα μπολ! 

Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλιτσες!

Της βουτάμε στην καρύδα και τις βάζουμε στα φορμακια η και τα αφήνουμε σε πιατέλα! 

Τελειώνουμε βάζοντας πάνω το κερασάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο!

Με το μέγεθος που τα έπλασα έκανα 30 κομμάτια!!!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Πολύ υγιεινό γλυκάκι χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη !!!


Πολύ υγιεινό χωρίς τύψεις, χωρίς ζάχαρη και με φυτικό γάλα καρύδας... Μόνο τα σαβαγιάρ περιείχαν ζάχαρη!!


Υλικά
1,5 πακέτο σαβαγιάρ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με βρώμη
3,5 φλυτζάνια γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι επιπλέον για τα σαβαγιάρ
3 κοφτές κουταλιές στέβια
1 κουτάκι σαντιγύ με 50 γραμμάρια γάλα επιπλέον και τρεις κουταλιές στέβια
Καρύδα για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας... Εγώ χρησιμοποίησα στέβια αντί για ζάχαρη και γάλα καρύδας αντί για συμβατικό, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι θέλετε και όσο γλυκό το θέλετε...✓
Βουτάμε στο γάλα τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε φόρμα 25cm με τσέρκι,.
Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει...✓
Χτυπάμε τη σαντιγύ με τα 50 ml γάλα και τη ζάχαρη τι βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να κρυώσει η κρέμα, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω από την κρέμα τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με καρύδα....✓✓✓
Το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο για δύο-τρεις ώρες και Καλή απόλαυση 😋

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ