Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Παγωτάκια σάντουιτς!!!! Εύκολα και σπιτικά!!!!


Παγωτάκια σάντουιτς!!!! Εύκολα και σπιτικά!!!!


Υλικά
1 πακ μπισκότα πτιμπερ  
1 φυτική κρέμα 500 μλ παγωμενη
1 ζαχαρούχο  παγωμενο
1βανιλια
2 κ.σ γεμάτες κακάο
3 κ σ μερεντα
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαν γιαούρτι προσθέτω το ζαχαρούχο το κακάο  την μερεντα την βανίλια και το μέλι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα.

Βαζω στην καταψυξη 1 ώρα να παγώσει και μετά ξαναχτυπάω άλλη μια φορά να αφρατέψει.

Σε ένα σκεύος βάζω μια στρώση μπισκότα με την καλη πλευρά από κάτω στρώνω την κρέμα σκεπάζω με τα υπόλοιπα μπισκότα με την καλη μεριά από επάνω.

Βαζω μια ώρα στην  κατάψυξη  και μετά με ένα μαχαίρι χωρίζω τα κομμάτια.

Τα αφήνω να παγώσουν καλά!!! 

Τα υλικά είναι για 16 παγωτάκια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παστούλες Φράουλας με Μους που γίνονται πανεύκολα με 3 μόνο Υλικά !!!


Παστούλες Φράουλας με Μους που γίνετε πανεύκολα με 3 μόνο Υλικά, σε χρόνο ρεκόρ θα έχετε πεντανόστιμες Παστούλες, καλοκαιρινές, δροσερές, ανάλαφρες καλύτερες και απο του εμπορίου. Μια Δοκιμή θα σας πείσει ....Εγγυημένα!!!!

Παστούλες Φράουλας - Σοκολάτας Όνειρο

320 γρ Μπισκότα Σαβουαγιάρ
500 γρ Χυμός Φράουλα του εμπορίου
1 σφηνάκι κονιάκ (Προαιρετικά)

Για την Μους Φράουλα - Σοκολάτα
300 γρ φράουλες πολτοποιημένες
500 γρ κουβερτούρα Σοκολάτα 55%
500 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
Φράουλες για Διακόσμηση

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/9jtZp0czsoQ
 

Εργολάβοι Αμυγδάλου Αφράτοι!!!


 Εργολάβοι Αμυγδάλου Αφράτοι!!
Πεντανόστιμοι Εργολάβοι που πραγματικά θα λατρέψετε, με λίγα υλικά αλλά τεράστια γεύση. Αυτό το υπέροχο παρεξηγημένο γλυκό ήρθε η ώρα να πάρει την αναγνώριση που του αξίζει!! Απλά Δοκιμάστε τους!!

Εργολάβοι Αμυγδάλου !!

250 γρ αμύγδαλα σκόνη
240 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ ασπράδια η 3 μεσαία
4 Σταγόνες Άρωμα πικραμύγδαλο
1 βανίλια
100 γρ αμύγδαλο φιλέ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/dKHoXqBt0C4

Μελιτζάνες χωρίς τηγάνι !!!!Εύκολο μερακλίδικο φαγητό !!!

.

 Μελιτζάνες χωρίς τηγάνι !!!!Εύκολο μερακλιδικο φαγητό !!!

4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
2 ΠΑΤΑΤΕΣ
3 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
300 ΓΡ.ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
200 ΓΡ.ΣΑΛΤΣΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ
2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -- https://youtube.com/watch?v=Rnu0HCEajyA&feature=share

Τηγανόψωμα με γιαούρτι αφρός !!!!


Τα φανταστικά, πεντανόστιμα και πανεύκολα τηγανόψωμα με γιαούρτι, μια υπέροχη συνταγή Panagiotis Papadakis!!Τον ευχαριστούμε πολύ!Συνταγή :LIVE KITCHEN


ΥΛΙΚΑ
200 γρ γιαουρτι
100 γρ νερό
1 κ γλ αλάτι
20 γρ μπέικιν
400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ τυρί φέτα τριμμένη στο χέρι

.






Ανακατεύουμε τα υλικά βαζοντας τα με τη σειρά που είναι γραμμένα, ζυμώνουμε , κάνουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος μανταρινιού και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά , μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα 🥰

.


Πριν τα τηγανίσουμε , τα μπαλάκια ζύμης, τα παταμε ελαφρά σε μια αλευρωμενη επιφανεια και με ενα ρολο για ζυμες, για να γινουν σαν πιτακια!!!
Απλά υπέροχα!!!

Εκτέλεση φωτό από κ Sunday LousΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

.



Μελιτζάνα βεντάλια Θεική !!!


 Μελιτζάνα βεντάλια !!! ....

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις μελιτζάνες σε λωρίδες σχεδόν μέχρι πάνω ( μέχρι το κοτσάνι) τα αλατίζω και τα αφήνω για μισή ώρα για να βγάλουν το πικρό υγρό .
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πινέλο τα περνάω με ελαιόλαδο και βάζω σκελίδες σκόρδο τριμμένα στο τρίφτη και ψιλοκομμένα με το μαχαίρι .

Τα ψήνουμε ώσπου να μαλακώσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Τα βγάζουμε και γεμίζουμε με  κατσικίσιο τυρί( μπορείτε να βάλετε μοτσαρέλα εγώ δεν είχα ) ντομάτες σε ροδέλες ρίγανη μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο από πάνω.

 Γυρνάμε ξανά στο φούρνο σε ταψάκι και ψήνουμε ώσπου να πάρουν χρώμα !....

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αννα ΚασσανδρειαΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!


.
 

Βάζω φρέσκα  ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ Πορτοκαλιού  και σας περιμένω για καφέ 🍊 !!!!!

ΥΙΚΑ
300 γρ λάδι αυτή τη φορά έβαλα μισό ηλιέλαιο μισό καλαμποκελαιο
300 γρ ζάχαρη
300 γρ φρεσκοστυμενο χυμό πορτοκαλιού
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια και ένα λεμόνι 🍋
2 κουταλάκια μπεικιν παουντερ
1 κουταλάκι σόδα
3 βανιλιες

.




1 κιλό και 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις που μέσα αναμειγνύω το μπαικιν και τίς βανιλιες
Και την σόδα την λιώνω στο χυμό πορτοκαλιού
Και λίγο σουσάμι για όσους το αγαπούν από πάνω.
Ψήνω αέρα στους 170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου ανάλογα την κουζίνα σας.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

.