Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Νόστιμα παγωτίνια!!!


 

Νόστιμα παγωτίνια!!!!!!        

Συνταγή Υλικά:

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος παγωμένη,

300 γρ ζαχαρουχο γάλα,

1 βανίλια,

300 γρ κουβερτουρα λιωμένη,

και φυσικά ξυλάκια!!!     

Εκτέλεση:

 Χτυπάμε την φυτική ρίχνοντας σε δόσεις το ζαχαρουχο και την βανίλια!! 

Βάζουμε το μείγμα σε ένα τάπερ και το τοποθετούμε κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει!!    

Κόβουμε λαδόκολλα σε κομματάκια και βγάζοντας το παγωτό από την κατάψυξη παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε πάνω στο κομματάκι λαδόκολλας!

Με ένα μαχαίρι δίνουμε το σχέδιο βάζουμε και το ξυλάκι!!

Τα τελειώνουμε όλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν!!    

Λιώνουμε την κουβερτουρα σε Μπεν Μαρί !!

Βγάζουμε τα παγωμένα παγωτινια και τα βουτάμε ένα ένα στην σοκολάτα!

Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα και ξανά πίσω κατάψυξη!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!

Τεμπέλικη τυρόπιτα στο τσακ μπαμ !!!


 Τεμπέλικη τυρόπιτα στο τσακ μπαμ !!!

Ένα πακέτο φύλλο κρούστας το κόβουμε λωρίδες.
Σε ένα μπολ χτυπάμε 4 αυγά, 200 γρ ανθρακούχο νερό,400 γρ γιαούρτι,100 γρ καλαμποκελαιο
400 γρ φέτα σπασμένη με τα χέρια τ ανακατεύω ρίχνω λίγο αλάτι αν χρειάζεται, πιπέρι κ ρίχνω μέσα τις λωρίδες το φύλλο.
Λαδωνω το ταψί κ ψήνω στους 200 βαθμούς 45 λεπτά περίπου♥️♥️

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Σούλα Λεβέντη ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά !!!


Μόνο όταν την δοκιμάσει κάποιος θα μπορέσει να καταλάβει το πόσο φανταστική γεύση έχει αυτή η τυρόπιτα !!!.
Τραγανό Χωριάτικο φύλλο κ οι γεύσεις των τυριών απογειώνουν τον ουρανίσκο.!!!

Συστατικά

    αλευρι 600 γρ. για ψωμι και πιτες
    ελαιολαδο 2 κ.σουπας
    ξυδι 1 κ.σουπας
    ζαχαρη 1 κ.σουπας
    αλατι 2 κ.γλυκου
    νερο 350 ml χλιαρο
    Νισεστε για το ανοιγμα των φυλλων
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
    φετα τριμμενη 550 γρ.
    μοτσαρελα τριμμενη 360 γρ.
    τυρί καπνιστο τριμμενο 200 γρ
    μπεικον 10 φετες
    αλατι ελαχιστο
    πιπερι φρεσκοτριμμενο μπολικο
    μοσχοκαρυδο 2 τσιμπιες
    ελαιολαδο 100-150 ml



Δείτε τη Συνταγη ΕΔΩ: https://youtu.be/achIfF1EbE4
 

Μακαρονοσαλάτα Εύκολη και Γρήγορη στο πι και φι !!!

Πεντανόστιμη Δροσερή Σαλάτα που γίνεται στο πί και φί και με πολύ απλά Υλικά !!!


    ΥΛΙΚΑ
    Τριβελλακι Ζυμαρικα 500 γρ
    Τονο σε Ηλιελαιο 320γρ
    Καλαμποκι Κονσερβα 300γρ
    Κοκκινα Φασολια Κονσερβα 400γρ
    πρασινη Πιπερια κομμένη σε κύβους 1 τεμ
    ελιες Χωρις Κουκουτσια κομμένες σε ροδέλλες 120γρ
    Μαγιονεζα 5 κουτ. σούπας γεμάτες
    Αλατι
    Πιπερι Φρεσκοτριμμένο
    Μαιντανό Ψιλοκομμένο και τοματινια κομμενα στη μεση για σερβιρισμα
    Φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα τεμ.3

Δείτε τη Συνταγή ΕΔΩ: https://youtu.be/s07Psr1kPO8


 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αρνάκι ρολό με κεφαλοτύρι σκόρδο κρασί ψητό στη γάστρα !!!!


 

ΑΡΝΑΚΙ  ΡΟΛΟ  ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ  ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ  ΨΗΤΟ ΣΤΗ ΓΆΣΤΡΑ   !!


ΥΛΙΚΑ
1 μπουτι αρνιού
6 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
2 - 3 κλωναράκια μαϊντανό
Κεφαλοτύρι σε μπαστούνια
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκοκάλιζουμε το κρέας,το έβγαλα μόνη μου γιατί ειναι από δικο μας αρνί, (με παίδεψε λιγάκι γιατί δεν είχε ξεπαγώσει εντελώς αλλά τα κατάφερα )αν το αγοράσουμε από κρεοπωλείο λέμε να βγάλουν  το κοκκαλο .
Το ανοίγουμε σιγά σιγά με κοφτερό μαχαίρι να λεπτύνει .
Το πλένουμε, το στραγγίζουμε και το  αλατοπιπερώνουμε .
Βάζουμε στο μουλτι το σκόρδο ,τα φύλλα δεντρολίβανου  και μαϊντανού, (πλυμένα ) ελαιόλαδο και τα πολτοποιουμε .
Με ενα πινέλο κουζίνας αλειφουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος ,βάζουμε  το κεφαλοτύρι  διπλώνουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγγο ψησίματος .
Αυτό το έκανα το προηγούμενο βράδυ και το έβαλα στο ψυγειο .

.







Το πρωί το έβγαλα από το ψυγειο μια ώρα περίπου προτού αρχίσω το μαγείρεμα.
Άναψα το φούρνο στη πιο δυνατή θερμοκρασία και έβαλα μέσα τη γάστρα να κάψει  .
Μόλις κάψει  ριχνουμε λίγο ελαιόλαδο στη γάστρα βάζουμε μέσα το κρέας και το κόκκαλο που βγάλαμε  και το ρίχνουμε στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι,  όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνουμε το κρασί .

.


Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ  κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα  και με το πινέλο κουζίνας καθαρίζω τα τοιχώματα,  σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
 Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γεμιστά !!!


ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ!!!


ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Κολοκύθια
Πιπεριές
Πατάτες
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Ρύζι Καρολίνα (1 κουταλιά της σούπας για κάθε κομμάτι )
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

.

.


Πλένω  όλα τα λαχανικά.
Τα ανοίγω  βγάζω  το εσωτερικό και τα ψιλοκόβω στο χερι .
Σωτάρω το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί, προσθέτω το σκόρδο και το ψαχνό από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, αφήνω λίγο να μαλακώσουν και ρίχνω   το ψαχνό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνω  ένα με δυο λεπτά  να βράσουν και προσθέτω το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο , το μαϊντανό,  το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και αποσύρω από την φωτιά.

.



Γεμίζω τα λαχανικά  και ανάμεσα βάζω πατατούλες .
Ρίχνω λάδι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα ,σκεπάζω το ταψί με βρεγμένο χαρτί ψησίματος και αλουμινόχαρτο.
Τα βάζω στο φουρνο να ψηθούν στους 210 με 220 βαθμούς και  όταν μαλακώσουν αφαιρώ το χαρτί και το αλουμινόχαρτο να πάρουν χρώμα και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.Litsa KokkoniΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής..!!Υλικά για 70 τεμ!!!

Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής..!!Υλικά για 70 τεμ ιδανικά και για παιδικό πάρτι..!!


Υλικά.
2 αυγά
200γρ Βιτάμ,
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα λάδι ελαφρύ,
1φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1κουτ του γλυκού αλάτι,
5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 500-600γρ φέτα,
1 κρόκο αυγού και σουσάμι για την επάλειψη.

.



Εκτέλεση.
Χτυπάμε τα αυγά ρίχνουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε ένα μπρίκι του καφέ, το γάλα, το λάδι, το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το αλεύρι για όλες τις χρήσεις..!!

Δεν περιμένουμε να φουσκώσει μιας και δεν έχει μαγιά μέσα,ανοίγουμε ένα φύλλο όπως στις φωτογραφίες κόβουμε με μια κούπα αν δεν έχουμε κουπ-πατ χαράζουμε με το μαχαίρι 3 λωρίδες στην μέση κάθε πιτούλα. λιώνουμε την φέτα με ένα πιρούνι πλάθουμε την φέτα με τα χέρια μας και βάζουμε μέσα,όχι πολύ γιατί θα χυθεί έξω, κλείνουμε την ζύμη από την κάτω μεριά τα βάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-25 λεπτά..!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Gogo Samiou   ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ