Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ψωμί ζυμωμένο στο χέρι !


 Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 μισό κιλό αλεύρι σκληρό
2 φακελάκια μαγιά
 2 κ.γ. ζάχαρη
 2 κ.γ. αλάτι
 νερό χλιαρό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια
 σουσάμι.



 Σε μια λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε λίγο λίγο το νερό.
Ζυμώνετε πολύ καλά.
Αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.



Οταν φουσκώσει χωρίζετε το ζυμάρι σε 3 καρβελάκια και το στρώνετε σε 3 φόρμες
.Βρέχεται με λίγο νεράκι την επιφάνεια και πασπαλίζετε με σουσάμι.


Το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά ακόμη για να ξαναφουσκώσει και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Mina Papa 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ