Υλικά
Για 4-6 άτομα
5 μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού χυμός λεμονιού
Για την επικάλυψη
κρυσταλλική ζάχαρη
λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Απο την προηγούμενη μέρα πλένουμε στο νεροχύτη της κουζίνας πολύ καλά τα φρούτα, χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες. Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με νερό και με κάτι βαρύ για πάνε στον πάτο.
Τα αφήνουμε 8-10 ώρες, αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.
Την επομένη βράζουμε νερό. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος, σε μπαστουνάκια, και τις βυθίζουμε στο βραστό νερό για 2 – λεπτά.
Αμέσως κρυώνουμε και σουρώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε σε πιατέλα να στραγγίσουν καλά. Βράζουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το λικέρ σε παχύ σιρόπι.
Προσθέτουμε τις φλούδες και ανακατεύοντας ρίχνουμε το λεμόνι και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε τις φλούδες με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στη σχάρα για να στεγνώσουν καλά.
Τότε τις μισές φλούδες τις κυλάμε σε δίσκο με κρυσταλλική ζάχαρη, να καλυφθούν καλά γύρω- γύρω, και τις άλλες μισές τις βουτάμε (το μισό μπαστουνάκι) σε λιωμένη σοκολάτα και τις αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα.
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ