Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Xαλβάς σιμιγδαλένιος βελούδινος !!!!


Μερίδες: 18
Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι  [μισό καλαμποκέλαιο μισό ελαιόλαδο]
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψηλό
3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 1/2 φλυτζάνια νερό
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα ,η αμύγδαλα
1 ξύλο κανέλας
κομματάκια πολύ ψιλοκομμένα από φλούδα πορτοκάλι
κανέλα




 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι,τα σιμιγδάλια,τις σταφίδες ,το ξύλο κανέλας, τα  καρύδια,και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι
ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγη λίγη και την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει όλη η ποσότητα .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε πάντα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει να το δούμε να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας ,τότε είναι έτοιμος .



Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με μία πετσέτα μέχρι να κρυώσει και τον βάζουμε σε ταψάκι η σε φόρμα .
Τον κόβουμε όταν κρυώσει και σερβίρουμε .



Προσοχή
Το χρώμα του χαλβά δεν πρέπει να είναι Πολύ σκούρο αλλά ανοιχτόχρωμο .Καλή επιτυχία !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ