Υλικά:
(για μια φόρμα κέικ με τρύπα διαμέτρου 24εκ.)
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. Βιτάμ
2½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
¾ φλιτζ. κορινθιακή σταφίδα
3/4 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το Βιτάμ και το αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να λιώσει. Μόλις κάψει ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι.
Τα καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να απορροφήσουν το Βιτάμ και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε δυνατά να αναμειχθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το νερό, τις σταφίδες και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα και μοιράζουμε το χαλβά σε φόρμα.
Πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να μην αφήσει πουθενά κενό.
Μετά από 15-20 λεπτά ξεφορμάρουμε το χαλβά σε πιατέλα.
Διακοσμούμε με φέτες αποξηραμένου πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
Συνταγή από imommy.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ