Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό !!!


 - Το απλούστερο και νοστιμότερο σπιτικό γλύκισμα!!!!

Ας απλοποιήσουμε τα πράγματα και ας ξαναθυμηθούμε το παλιό, αγνό και νόστιμο ρυζόγαλο, χωρίς πρόσθετες ύλες, χωρίς χημικά και γλυκαντικές ουσίες, το απλό και οικονομικό γλύκισμα για όλην την οικογένεια!

Υλικά:
• 5 κοφτές  κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
• 1+1/2 κούπα νερό
• 4 κούπες γάλα πλήρες -είνα 1 λίτρο-
• ½ κούπα ζάχαρη -εγώ έβαλα μαύρη ζάχαρη ίδια ποσότητα -
• 1 φακελάκι κορν φλάουρ ή 3 με 4 κουτ.σούπας κοφτές 
• 1 μασουράκι  βανίλια
• Κανέλα.



Οδηγίες:
1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα
4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10' ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
6. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια  και ανακατεύουμε για λίγο.
7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.Καλοφάγωτο !!!
Το φτιάχνω κι εγώ συχνά και είναι άψογο --αν το θέλετε πηχτό σαν κρέμα βάλτε όλο το φακελάκι για πιο αραιό βάλτε 3 γεμάτες κουταλιές σούπας .

Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕς