Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Κουραμπιέδες παραδοσιακοί Κοζάνης !!!

Ζεματιστοί κουραμπιέδες -Παραδοσιακό γλυκό Κοζάνης .Διαφορετικοί από αυτούς που γνωρίζουμε.


Υλικά και εκτέλεση
Μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό,
250 γραμμάρια.βούτυρο,
2 κρόκοι αυγών,
μισό κουταλάκι αμμωνία διαλυμένο σε 2 κουταλιές της σούπας γάλα,
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό,
450 γραμμάρια αλεύρι
110 γραμμάρια ζάχαρη,
αμυγδαλάκι!




Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για.4 λεπτά!
Χτυπάμε τους κρόκους με το βούτυρο πολύ πολύ καλά 15 λεπτά!
Ρίχνουμε το σιρόπι με την αμμωνία!
Προσθέτουμε.αλεύρι,σιμιγδάλι!
Ζύμη αόρατη,βουτυρένια!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς!
Πλάθουμε και τα.βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι καρφιτσώνουμε αμυγδαλάκια!
Ψήνουμε.35 λεπτά!
Αφήνουμε να κρυωσουν1 ώρα!

Σιρόπι
1 και μισό φλιτζάνι,τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 βανίλια
χυμό λεμονιού 1 κουταλάκι του γλυκού
Βράζουμε 4 λεπτά
Σιροπιάζομαι κρύα γλυκά,απαλά με καυτό σιρόπι!

Από Tzeni Tsanaktsidou

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ