Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Λωρίδες κοτόπουλου παναρισμένες !!!


Chicken goujons ή strips ή fingers  ... λωρίδες κοτόπουλου παναρισμένες...τα παιδιά  τα λατρεύουν!!!! Γρήγορα και εύκολα να τα ετοιμάσετε!!!!

Chicken goujons

Υλικα:

140γρ ψωμί
Λίγο ελαιόλαδο
2 κγ σκόρδο σε σκόνη
1/2 κγ πιπέρι cayenne
1/2 κγ κουρκουμα
Αλάτι, πιπέρι (στη προτίμηση σας)
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε λωρίδες (εγώ το ζητάω στο χασάπη να τα κόψει σε λωρίδες)
60γρ αλεύρι
3 αυγά χτυπημένα



Εκτελεση:

Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί και λίγο ελαιόλαδο να γίνει θρύμματα.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το κουρκουμά, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο μπολ τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στο μείγμα του ψωμιού.



Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 με 35 λεπτά.
Σερβίρουμε με μαγιονέζα ή κέτσαπ ή οποιαδήποτε άλλη σος μας αρέσει.



Στο ψωμί μπορείτε να προσθέσετε και αλλά μπαχαρικά της προτίμησης σας όπως ρίγανη, νιφάδες τσίλι και ότι άλλο θέλετε.

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ